Ludovic Orban: Suntem încă departe de obiectivul de investiții / Președintele PNL atrage atenția că există pericolul ca multe șantiere să se închidă (VIDEO)

Ludovic Orban: Suntem încă departe de obiectivul de investiții / Președintele PNL atrage atenția că există pericolul ca multe șantiere să se închidă (VIDEO)
Foto: Inquam Photos / George Călin

Ludovic Orban, președintele PNL, declarat, joi, că deși în 2020, an de pandemie, Guvernul, condus atunci de el, a crescut nivelul investițiilor, acum „suntem încă departe de obiectivul de investiții”. Orban a subliniat că e necesară o mobilizare exemplară pentru ca, până la finele anului, să se facă investiții de 62 de miliarde de euro, așa cum și-a sumat Guvernul. Acesta a mai atras atenția că există pericolul ca mai multe șantiere să se închidă, dat fiind că au crescut substanțial prețurile la materialel de construcție – contractele privind lucrările ar trebui completate cu acte adiționale care să aducă valoarea lucrărilor la valoarea lor reală.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Ludovic Orban, despre ritmul investițiilor în România

Ludovic Orban a dat de înțeles că trebuie mărit pasul în ceea ce privește investițiile, dat fiind că Guvernul Cîțu și-a asumat să facă, până la finele anului, investiții de circa 62 de miliarde, or abia au fost cheltuite 21 de miliarde.

„Alocarea pentru investiții e de 62 de miliarde. Trebuie atins acest obiectiv. Încă din guvernarea monocoloră PNL, când eu eram premier, am decis că motorul principal de creștere economică trebuie să-l reprezinte investițiile. În an de pandemie am crescut nivelul investițiilor, rata de absorbție a fondurilor europene.

Suntem încă departe de obiectivul de investiții și aici e necesară mobilizarea tuturor autorităților contractante pentru a putea derula cât mai rapid procedurile de achizție și, de asemnea, managementul proiectelor trebuie să fie impecabil pentru a putea reuși rata absorbție”, a declarat Ludovic Orban.

Acesta a atras apoi atenția că există pericolul ca numeroase șantiere să se închidă, dat fiind că au crescut atât de mult prețurile la materialele de construcție: „Am atras atenția de două luni că Guvernul are obligația de a emite Ordonanțe de Urgență pentru a îmbunătăți sistemul de adițonare a contactelor, de încheiere de acte adiționale cu privire la valoarea lucrărilor ca urmare a exploziei prețurilor materialelor de construcție, că azi există riscul ca, dacă nu se semnează acte adiționale care să aducă valoarea lucrărilor la valoarea reală ca urmare a creșterii prețului la materialele de construcție, există posbilitatea ca foarte multe șantiere să se închidă, pentru că niciun constructor nu-și poate permite să lucreze în pierdere”.

Ultima oră
00:08 - Olivia Steer, ironizată de Dana Rogoz: „A venit din nou acea perioadă specială a anului când port roz și când anunț femeile cât de importantă e prevenția”
23:52 - Ce spune Andreea Esca dacă fiica ei, Alexia Eram, ar avea o relație cu manelistul Tzancă Uraganul
23:48 - Rareș Bogdan: E o rușine că nu reușim să fim furnizori de materie primă, cereale, făină, carne / Economic, Florin Cîțu a făcut lucruri excepționale (VIDEO)
23:15 - Florin Cîţu, întrebat dacă este responsabil de eşecul campaniei de vaccinare: Nu sunt firmă de advertising
23:13 - Rareș Bogdan: Ne bazăm că USR PLUS va înțelege după congrese că noi nu avem motiv să renunțăm la Florin Cîțu și vor continua / Nu vor să rămână exclusiv într-o revoluție continuă ca Che Guevara în America de Sud (VIDEO)
22:43 - Mutarea momentului în televiziune: Florin Călinescu a semnat cu Prima TV. A fost anunţat oficial
22:28 - Rareș Bogdan: Ludovic Orban a afirmat într-o discuție în Modrogan că nu va sta piatră pe piatră și că nu va fi o bătălie de idei, ci va fi un adevărat război civil pe care o să îl declanșeze (VIDEO)
22:18 - Florin Cîțu: „Vaccinarea obligatorie ar trebui să fie ultima soluție. Susțin testarea obligatorie pentru unele categorii profesionale, pe cheltuială proprie”
22:07 - Ludovic Orban, despre Florin Cîțu: Eu sunt de 31 de ani în PNL și i-am votat și derogarea ca să candideze, iar lui nici nu i s-a uscat bine cerneala pe adeziune și hotărăște el când și cum iese din politică Ludovic Orban!? Nu îi e rușine un pic!? (VIDEO)
21:50 - Ludovic Orban: „Klaus Iohannis nu poate constituțional și moral să intervină în competiția internă a PNL. Nu e adevărat că relația mea cu președintele s-a răcit”