„Nici usturoi n-a mâncat, nici gura nu-i miroase”: Ministrul Apărării susține că nu știe despre suspiciuni este vorba în cazul licitației suspendate privind achiziționarea de corvete

„Nici usturoi n-a mâncat, nici gura nu-i miroase”: Ministrul Apărării susține că nu știe despre suspiciuni este vorba în cazul licitației suspendate privind achiziționarea de corvete

Gabriel Leș, ministrul Apărării Naționale, a declarat, sâmbătă, că nu știe despre ce suspiciuni este vorba în cazul procedurii de achiziție a corvetelor multifuncționale, potrivit Agerpres, deși autoritatea contractantă este tocmai Departamentul pentru Armamente din instituția pe care o conduce.

„Autoritatea contractantă din cadrul MApN este Departamentul pentru Armamente, de la care am primit o informare precizând aceste două aspecte, (…) niște suspiciuni vizavi de procedură și o contestație în contenciosul administrativ făcută de unul dintre competitori pentru anularea Hotărârii de Guvern care reglementează această achiziție. Am primit o informare pe această temă, dar le-am citit doar să fiu informat cât de cât, însă aș dori să nu mă pronunț, o las pe seama Parchetului, să vedem ce vor spune ei”, a afirmat Gabriel Leș, într-o intervenție la Digi 24, potrivit sursei citate.

Totodată, demnitarul a explicat că sesizarea Parchetului a fost făcută doar pentru siguranța și deplina legalitate a acestei proceduri.

„Poziția pe care MApN a luat-o ieri este doar pentru a ne asigura că această procedură s-a făcut în deplină legalitate și bineînțeles să vedem ce va spune contenciosul administrativ vizavi de plângerea celor de la Șantierul naval”, a adăugat acesta.

Totuși, ministrul a recunoscut că întârzierile nu sunt benefice, dar a precizat că nu se pune problema de „amenințări sau de aspecte care țin de lucruri puțin mai grave”.

„Noi avem cei 2% (din PIB pentru Apărare – n.r.), şi în acest an vom avea cei 2%, ideea e ca această achiziţie să se facă în deplină legalitate, (…) pentru că este uşor să cheltui bani, însă ar fi foarte important să putem face şi un transfer tehnologic ca să existe în România capabilităţi necesare şi pentru mentenanţă şi pentru alte lucruri”, a completat Gabriel Leş, potrivit aceleiași surse.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`