Nicolae Ciucă: Avem peste 1.600 de copii ucraineni înscriși în școlile din România (VIDEO)

Nicolae Ciucă: Avem peste 1.600 de copii ucraineni înscriși în școlile din România (VIDEO)
Foto: Inquam Photos / George Calin

În școlile din România sunt înscriși peste 1.600 de copii ucraineni, a precizat premierul Nicolae Ciucă, președintele PNL, miercuri, la Palatul Victoria, într-un briefing de presă în contextul vizitei pe care a efecutat-o marți la Kiev.

Nicolae Ciucă: „România are deja 45 de școli în limba ucraineană, are șapte licee în care de asemenea se predă în limba ucraineană”

„Deja în țara noastră au trecut granița peste 860.000 de cetățeni ucraineni. Peste 80.000 au decis să rămână în România și am prezentat celor doi oficiali ucraineni faptul că România are deja 45 de școli în limba ucraineană, are șapte licee în care de asemenea se predă în limba ucraineană. De asemenea, am precizat că la nivelul Ministerului Educației au fost luate măsuri astfel încât copiii ucraineni să poată să beneficieze de această facilitate a derulării orelor online, fiind asigurate tablete pentru ca ei să poată să beneficieze mai ușor de această modalitate de continuare a cursurilor”, a declarat oficialul liberal.

„Deja avem peste 1.600 de copii ucraineni care sunt înscriși în școlile din România, iar premierul Shmyhal a insistat să continuăm să acordăm atenție acestui proces de derulare a cursurilor în online, astfel încât să putem să acoperim deficitul acesta de cadre care să predea în limba ucraineană”, a continuat Nicolae Ciucă.

Urmăriți B1TV.ro și pe