Nicolae Ciucă (MApN), întâlnire cu o delegație a Congresului american: „Consolidarea Parteneriatului Strategic dintre România și SUA rămâne un obiectiv major pe palierul apărării”

Nicolae Ciucă (MApN), întâlnire cu o delegație a Congresului american: „Consolidarea Parteneriatului Strategic dintre România și SUA rămâne un obiectiv major pe palierul apărării”
Delegația americană a fost condusă de senatorul Richard Shelby, președintele Comitetului pentru Alocări Bugetare din Senatul SUA. Foto: Facebook @ Nicolae Ciucă

Nicolae Ciucă, ministrul Apărării Naționale, a avut o întâlnire cu o delegație a Congresului SUA, duminică, la sediul MApN, context în care oficialul român a subliniat că „prezența militară americană pe teritoriul României reprezintă un angajament real al SUA pentru asigurarea securității și stabilității, reiterând importanța consolidării acesteia”.

Ce a declarat Nicolae Ciucă (MApN) despre întâlnirea cu delegația Congresului SUA

„M-am întâlnit, astăzi, la sediul Ministerului Apărării Naționale, cu o delegație a Congresului Statelor Unite ale Americii, condusă de senatorul Richard Shelby, președintele Comitetului pentru Alocări Bugetare din Senatul SUA. În cadrul discuțiilor am abordat cu senatorii americani teme actuale din domeniul securității şi apărării cât și aspecte concrete legate de cooperarea cu SUA, atât din perspectivă bilaterală, dar şi în context aliat”, a scris Nicolae Ciucă, duminică, pe Facebook.

Potrivit MApN, în cadrul discuțiilor au fost abordate teme actuale din domeniul securității şi apărării și aspecte concrete legate de cooperarea cu SUA, atât din perspectivă bilaterală, cât şi în context aliat

„Am analizat atât aspecte privind dialogul strategic în domeniul apărării – cu accent pe riscurile și amenințările la adresa securității în regiunea Mării Negre, precum și direcțiile de acțiune privind consolidarea cooperării practice la nivel bilateral. Consolidarea Parteneriatului Strategic dintre România şi SUA rămâne un obiectiv major pe palierul apărării, având un rol esențial în contextul provocărilor actuale la adresa securității. Pe parcursul convorbirilor am subliniat că prezenţa militară americană pe teritoriul României reprezintă un angajament real al SUA pentru asigurarea securităţii şi stabilităţii, reiterând importanța consolidării acesteia”, a adăugat ministrul Apărării.

Urmăriți B1TV.ro și pe