Nicușor Dan: De azi, o călătorie cu mijloacele de transport în comun STB, achitată prin platformele electronice, e valabilă o oră și poate fi folosită pe mai multe linii. Prețul biletului, neschimbat

Nicușor Dan: De azi, o călătorie cu mijloacele de transport în comun STB, achitată prin platformele electronice, e valabilă o oră și poate fi folosită pe mai multe linii. Prețul biletului, neschimbat
Foto: Nicușor Dan / Facebook

Primarul general al Capitalei a anunțat că, începând de luni, o călătorie cu mijloacele de transport în comun STB, achitată prin SMS sau prin aplicație, este valabilă timp de o oră de la achiziționare și poate fi utilizată pe mai multe linii. Nicușor Dan a precizat că prețul rămâne 1,3 lei.

Nicușor Dan, primarul general al Capitalei, despre călătoriile cu mijloacele de transport în comun STB. Edilul a anunțat introducerea biletului orar, începând de astăzi

„Începând de astăzi, o călătorie cu mijloacele de transport în comun STB, achitată prin platforme electronice de plată (SMS sau Aplicație), este valabilă timp de o oră din momentul achiziționării și poate fi utilizată pe mai multe mijloace de transport pentru a parcurge traseul. Prețul biletului rămâne neschimbat, 1,3 RON”, a scris Nicușor Dan, luni, pe Facebook.

Edilul a oferit și un exemplu concret pentru a arăta oportunitatea măsurii.

De exemplu, pentru o călătorie urbană, cineva care vrea să meargă de la stația Râul Doamnei la Piața Presei Libere, trebuie să călătorească 3 stații până la Brașov, de acolo schimbă cu tramvaiul 41 pentru a ajunge la destinația finală. Acea persoană nu mai plătește ca până acum 1,3 lei pentru cele trei stații scurte și apoi încă 1,3 lei pentru restul traseului, ci un singur bilet, valabil o oră, cu plata prin SMS la 7458 sau prin aplicația B-pay”, a adăugat primarul general.

Nicușor Dan spune că „unul dintre motivele introducerii biletului orar este încurajarea plății electronice”.

„În perioada pandemiei trebuie să ne adaptăm la situații noi, care să ne ofere cât mai multă siguranță în viața de zi cu zi. Un alt avantaj al acestui bilet orar este faptul că orice persoană care schimbă mai multe mijloace de transport economisește bani și timp, tocmai pentru că, în decurs de o oră, va plăti o singură dată prețul biletului. O consecință directă a introducerii acestui mod de plată ne dorim a fi încurajarea achitării călătoriei de cât mai mulți beneficiari și, astfel, evitarea pierderilor prin neplată din diferite motive, așa cum se întâmplă din păcate, în prezent”, a mai declarat el.

Primarul general al Capitalei a subliniat că își dorește ca mijloacele de transport în comun să fie civilizate, curate și predictibile.

„Cel mai important acum, pe termen scurt, îmi doresc ca mijloacele de transport în comun să fie civilizate, să fie curate și predictibile. Pentru a încuraja bucureștenii să folosească mai mult transportul în comun, trebuie să le oferim cu prioritate aceste condiții”, a conchis Nicușor Dan.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
22:30 - Drulă: Românii și-au pierdut încrederea în politicieni și din cauza lui Iohannis / Pentru restabilirea democrației, e normal să avem alegeri prezidențiale / Ce s-a întâmplat în ultimele săptămâni e o lovitură dată democrației (VIDEO)
22:17 - Cauza morții studentei care a murit în tramvai, în Iași. „Era de nota zece la absolut toate materiile”
22:09 - Decorațiunile de Crăciun care ne pot pune viața în pericol. Riscurile sunt mai mari la copii și animalele de companie
22:05 - Ionel Bogdan (PNL), replică pentru Călin Georgescu după decizia de aderare la Schengen: Doar vine cu tot felul de teoriii pe care le vinde pe ici, pe colo, fără să știe cu adevărat realitatea și ce se întâmplă cu adevărat în mediul rural (VIDEO)
21:53 - Tânără plimbată în lesă în cadrul unei gale în care bărbați luptă cu femei. Organizatorul: „Păi așa am făcut și eu cu soția, toate iubitele mele” / Fata: „Nu m-am simțit înjosită deloc”
21:41 - Bogdan Paraschiv, după aderarea deplină a României la Schengen: Ar trebui să se pună pe umerii Guvernului României o presiune mai mare prin asumarea unor investiții și mai mari în rețeaua de autostrăzi necesară (VIDEO)
21:34 - Accident grav la ieșirea din Ploiești. Nouă persoane au ajuns la spital
21:29 - Alimentele nesănătoase, interzise în unitățile de învățământ. Ce au și ce nu au voie elevii să mănânce
21:11 - Județul care va primi tilul de Regiune Gastronomică a Europei din 2027. Ce preparate au cucerit jurații
21:08 - Bonusul de Crăciun. Vești bune pentru acești angajați din România. Câţi bani vor primi la final de an