Suspiciuni de blat între PSD și USR: Social-democrații au reuşit să asigure cvorum pentru a trimite la dezbateri legea privind amânarea alegerilor parlamentare cu ajutorul lui George Dircă, votat membru al Consiliului Legislativ, la pachet cu Iordache

Suspiciuni de blat între PSD și USR: Social-democrații au reuşit să asigure cvorum pentru a trimite la dezbateri legea privind amânarea alegerilor parlamentare cu ajutorul lui George Dircă, votat membru al Consiliului Legislativ, la pachet cu Iordache

PSD a reuşit să asigure cvorum în Biroul Permanent al Senatului pentru a trimite la dezbateri legea privind amânarea alegerilor parlamentare cu ajutorul senatorului UDMR Tanczos Barna şi a senatorului USR George Dircă, cel care a fost votat de social-democraţi pentru Consiliul Legislativ.

Mișcarea are loc în contextul în care PSD se chinuie de două săptămâni să asigure cvorum în Biroul Permanent al Senatului pentru a trimite în plen legea privind amânarea alegerilor parlamentare, întoarsă de preşedintele Klaus Iohannis în Parlament. Pavel Marian, fost membru al Bp, a fost ales preşedinte al Consiliului Judeţean Ialomiţa şi a demisionat din Senat, iar Ion Ganea a lipsit de la şedinţe, fiind ulterior exclus din PSD. Nici şedinţa de plen convocată pe 3 noiembrie nu a putut avea loc din lipsă de cvorum.

Senatorul USRGeorge Dircăa fost votat masiv de pesediști pentru funcția din Consiliul Legislativ

Prin urmare noi suspiciuni de blat cu PSD planează asupra USR, după ce George Dircă a fost votat luna trecută membru în Consiliul Legislativ, cu ajutorul voturilor acordate masiv de parlamentarii social-democrați.

George Dircă a fost votat de PSD pentru şefia unei Direcţii din Consiliul Legislativ, la pachet cu Florin Iordache, autorul celebrei OUG 13 din iarna anului 2017.

Surse din PSD susțin că a existat o înțelegere cu USR pentru suținerea senatorului George Dircă la șefia secției din Consiliul Legislativ. În schimbul voturilor date de PSD candidatului USR, parlamentarii lui Dan Barna ar fi trebuit să nu voteze candidatul propus de PNL, pe Augustin Zegrean.

Iordache şi Dircă încă nu şi-au preluat mandatele, pentru că votul Parlamentului a fost contestat la CCR. Curtea urmează să ia miercuri o decizie.

Întrebat dacă Florin Iordache a ajuns președinte al Consiliului Legislativ și cu voturile USR, Orban a precizat: „După cum arată rezultatele, nu există altă posibilitate. Dacă ne uităm la voturile lui Iordache și la voturile candidatului USR la vicepreședintele Consiliului Legislativ asta este concluzia care se poatetrage”.

Orban a mai spus că toate voturile PNL au mers către candidatul susținut de partid, adică fostul șef al CCR, Augustin Zegrean. El a mai susținut că liberalii au solicitat prelungirea termenului de depunere a candidaturilor pentru ConsiliulLegislativ.

La rândul său, Eugen Tomac, președintele PMP, declara„e clar că a fost o înțelegere politică” la votul din Parlament.

Evenimentele din Parlament s-au transformat în acuzații reciproce de blat cu PSD, întreparlamentarii PNL și USR. Aceștia din urmăau negat acuzațiile. Toți cei 21 de parlamentari ai partidului ar fivotat cu Augustin Zegrean, susține Dan Barna.

La rândul lor, liberalii au precizat că cei 36 de parlamnetari prezenți la ședință au votat cu Zegrean și că nu au plecat din sală pentru că așa i-ar fi rugat George Edward Dîrcă, candidatul USR.

George Dircă recunoaște că a fost prezent la ședința Biroului Permanent

Biroul permanent al Senatului a convocat pentru miercuri o şedinţă de plen, criza parlamentară fiind depăşită, a afirmat preşedintele interimar al Senatului, Robert Cazanciuc.

Acesta a mai precizat că cvorumul la şedinţa Biroului permanent a fost asigurat de senatorii PSD şi senatorul USR George Dircă.

Pe de altă parte, George Dircă susţine că a fost cvorum fără el. ”Sunt 12 membri în Biroul Permanent, dar săptămâna trecută Marian Pavel de la PSD a demisionat, pentru că a fost ales preşedinte al CJ Ialomiţa. Prin umare, au rămas 11 oameni în BP, deci majoritatea e de 6 oameni, nu de 7. Când am ajuns eu la şedinşa de ieri a BP era deja cvorum, : cei 5 senatori PSD plus Tanczos Barna de la UDMR”, a explicat George Dircă pentru Adevărul.

PSD a trimis la Comisia juridică proiectul de lege care prevede că Parlamentul decide data alegerilor legislative şi nu Guvernul. Proiectul va primi votul final în şedinţa de miercuri a Senatului, apoi va merge la Camera Deputaţilor. În Senat, PSD are singur majoritate. Senatorul traseist Ion Ganea a sabotat PSD, partid care l-a transferat de la PMP. Ganea, fost lucrător al Securităţii pe vremea comunismului, a făcut jocurile PNL, liberalii încercând din răsputeri să blocheze legea prin care alegerile parlamentare pot fi amânate pentru primăvară. Însă dezertarea lui Ganea nu strică planurile PSD: Marcel Ciolacu îşi doreşte alegeri în decembrie pentru a scăpa de oamenii lui Liviu Dragnea.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`