Parlamentarii aflați în conflict de interese în perioada 2007 – 2013 scapă de sancţiuni

Parlamentarii aflați în conflict de interese în perioada 2007 - 2013 scapă de sancţiuni

Parlamentarii aflați în conflict de interese în perioada 2007 – 2013 nu vor mai primi sacnțiuni. Asta după ce deputații juriști au respins marți reexaminarea care a fost solicitată de președintele Klaus Iohannis la Legea ANI, inițiată de social-democratul Florin Iordache, informează Digi 24.

Șeful statului a retrimis în Parlament modificările la Legea ANI care prevăd încetarea interdicţiilor pentru parlamentarii aflaţi în conflict de interese în perioada 2007 – 2013, cerând respingerea legii.

Acum, proiectul legislativ urmează să fie votat în Camera Deputaților și Senat.

În cererea se reexeminare, Klaus Iohannis preciza că prin adoptarea acestui act normativ este pusă în discuţie respectarea angajamentelor asumate de România, în calitate de membru UE.

„Faţă de obiectul de reglementare, considerăm că legea transmisă la promulgare se impune a fi reanalizată de către Parlament sub aspectul oportunităţii acesteia întrucât, pe de o parte, interesul public general nu justifică o asemenea reglementare, fiind afectate standardele de integritate, iar pe de altă parte, este pusă în discuţie respectarea angajamentelor asumate de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene”, se arată în cererea de reexeminare a președintelui.