PMP cere retragerea României de la EUROVISION, dacă se dovedește discriminarea pe motive religioase și de orientare sexuală a Laurei Bretan

PMP cere retragerea României de la EUROVISION, dacă se dovedește discriminarea pe motive religioase și de orientare sexuală a Laurei Bretan

Scandalul Eurovision ajunge pe scena politică.

Președintele PMP, Eugen Tomac, cere ca România să se retragă din concurs, după ce în mediul online s-a propagat ideea că favorita fanilor Laura Bretan a pierdut în fața lui Easter Peoneydin cauza faptului că a declarat că susține familia tradițională și nu comunitatea LGBT.

Doi dintre jurați, Aderemi şi Adams, nu au mai dorit-o peLaura Bretanpe scena de la Tel Aviv după ce au aflat că este o susţinătoare a familiei tradiţionale, ei fiind la rândul lor gay, iarEurovisionul fiind cunoscut drept un concurs ce susţine comunitatea LGBTQ. (Detalii AICI)

“Cer retragerea României de la ediția din acest an a EUROVISION ca urmare a probelor și suspiciunilor rezonabile care conduc la concluzia că desemnarea candidatului României s-a produs ca urmare a discriminării pe motive religioase și de orientare sexuală.

Mă număr printre cei 3.531.732 de români care au votat DA la Referendumul pentru familie. Am înțeles perfect mesajul celorlalți români care au ales să nu gireze încercarea lui Dragnea de pervertire politică a referendumului, la fel cum înțeleg și respect opțiunea tuturor celor care cred în căsătoria dintre persoane de același sex. Nu mi-aș permite niciodată să desconsider sau să discriminez pe cineva pentru felul în care a înțeles să își susțină principiile și valorile cu privire la această temă.

Tocmai de aceea, mi se pare de neacceptat modul în care progresiștii au ales să o atace și să o denigreze pe Laura Bretan, o tânără extrem de talentată care, din punctul meu de vedere, nu a greșit cu nimic în momentul în care a ales să-și exprime opțiunea. Această tehnică de a pune pumnul în gură, culmea, pretextând respectarea principiului corectitudinii politice, este o manifestare nedemocratică.

Înțeleg foarte bine că EUROVISION este un concurs care impune modele. Dar, așa cum Conchita Wurst, cunoscută drept femeia cu barbă, a reușit să câștige ediția din 2014, mi se pare firesc ca și o tânără care promovează valorile creștine să aibă măcar dreptul să ne reprezinte la Tel Aviv, așa cum au ales românii prin intermediul televotingului”, scrie Tomac pe Facebook.

Președintele PMP este de părere că directorul TVR, Doina Gradea, are obligația legală și morală să vină în Parlament și să explice modalitatea de selecție a juriului internațional și dacă a existat sau nu vreo directivă ideologică de natură să o împiedice pe Laura Bretan, câștigătoarea votului românilor, să fie desemnată reprezentantul României pentru ediția din acest an a EUROVISION.

“De asemenea, Doina Gradea trebuie să ne spună ce măsuri a luat pentru a asigura accesul și tratamentul egal al tuturor concurenților, indiferent de gen, orientare religioasă sau sexuală.

Poate și Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării ar trebui să se ocupe mai mult de astfel de derapaje, în detrimentul amendării unui jurnalist care descria un „pavian cu mantie” sau a Președintelui României care vorbea despre „penali”.
Europa este definită ca un spațiu al diversității și acceptării, nu un spațiu al răzbunărilor meschine și al uniformității”, a adăugat Tomac.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`