Primăria Sectorului 4 anunță că stația de metrou Tudor Arghezi este gata. Daniel Băluță: Încep procedurile de recepție. Banii europeni reprezintă șansa acestei comunități (VIDEO)

Primăria Sectorului 4 anunță că stația de metrou Tudor Arghezi este gata. Daniel Băluță: Încep procedurile de recepție. Banii europeni reprezintă șansa acestei comunități (VIDEO)
Foto: Facebook @ Daniel Băluță

Lucrările la stația de metrou Tudor Arghezi de pe Magistrala M2 au fost finalizate, iar primarul Sectorului 4, Daniel Băluță, a anunțat că investiția va fi predată marți către Metrorex și vor începe procedurile de recepție.

Daniel Băluță: Stația Tudor Arghezi, realizată integral din bani europeni

„Banii europeni au reprezentat și reprezintă șansa acestei comunități, întrucât această stație este realizată, ca și finanțare, integral din bani europeni, bani obținuți prin programul POIM. Tot așa cum, prin PNRR, Sectorul 4 deja a accesat în cazul Valului Renovării 106 milioane euro”, a declarat primarul Sectorului 4.

„Al doilea factor determinant a reprezentat solidaritatea instituțională, pentru că am realizat o premieră în administrație, și anume aceea în care un UAT s-a asociat cu Metrorex, cu Ministerul Transporturilor și împreună, după cum vedeți, într-un timp mai scurt decât cel contractual, am reușit să finalizăm acest obiectiv de investiții”, a continuat el.

„Vreau să vă spun că nu ne vom opri aici, faptul că în programul de guvernare extinderea Magistralei M2 de metrou este prevăzută, faptul că deja am finalizat Studiul de Prefezabilitate făcut în parteneriat cu Consiliul Județean Ilfov, astfel încât Magistrala M2 să se oprească în comuna Berceni. Spun toate lucrurile acestea pentru că singura șansă pe care acest oraș o are de a se dezvolta este aceea de a se extinde, ca aceste zone limitrofe să fie parte din București”, a adăugat Daniel Băluță.

„Astăzi predăm această investiție celor de la Metrorex, încep procedurile de recepție și, în cel mai scurt timp, oamenii vor folosi acest mijloc de transport, coroborat cu finalizarea lucrării pe care am demarat-o tot aici, parcarea, Park & Ride-ul de vizavi pe care în prima jumătate a anului 2023 îl vom finaliza”, a mai spus edilul.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:08 - Președintele CNCD, despre scandările xenofobe de la meciul Sepsi – FCU Craiova: „Stadioanele nu sunt un loc în care să permitem astfel de comportamente de incitare la ură și discriminare” (VIDEO)
23:36 - Șercan, despre Ciucă, Bode și restul plagiatorilor: Ei încearcă să-și poleiască incompetența cu titluri academice obținute prin fraudă, apoi sunt dispuși să demoleze principii și instituții pentru a șterge orice responsabilitate (VIDEO)
22:42 - Ramona Bruynseels s-a înscris în AUR. Ea a candidat în 2019 la președinție din partea formațiunii lui Dan Voiculescu și a spus în campanie că România și Rusia sunt „împreună parte a NATO”
22:18 - DSU a lansat versiunea actualizată a aplicaţiei destinate protecției civile. Raed Arafat: Oamenii să o studieze nu în timpul dezastrului, ci înainte, să vadă cum pot beneficia de ea cât mai mult posibil (VIDEO)
21:33 - Raed Arafat: Lumea a fost avertizată privind codurile de ninsori. Călătoriile trebuiau limitate / E greu de intervenit când e viscol deoarece „tu scoți zăpada și vântul o adune înapoi” (VIDEO)
21:08 - Bărbat arestat după ce a şantajat o femeie cu publicarea de imagini compromiţătoare. Câți bani i-a dat victima
20:47 - Patronul clubului Sepsi: Suporterii Craiovei au scandat numai lozinci rasiste și xenofobe, inclusiv împotriva lui Adrian Mititelu. Au venit pentru scandal
20:15 - Alegeri în Austria Inferioară: Partidul lui Nehammer a luat 39,9%. Formațiunea extremistă FPO se situează pe locul al doilea
19:38 - Întâlnire a liberalilor la Vila Lac, în contextul tensiunilor cu PSD. Nicolae Ciucă le-ar fi spus PNL-iștilor că „rotația se va face ca în protocol” și că „Guvernul a fost performant”
19:00 - Meci de coșmar pentru Ciprian Tătărușanu. Nota primită de român după ce a încasat 5 goluri de la Sassuolo