Şedinţă la PSD cu miză uriaşă, taberele din partid pregătesc confruntarea. Dan Andronic: „Viorica Dăncilă se visează noul Liviu Dragnea”

Şedinţă la PSD cu miză uriaşă, taberele din partid pregătesc confruntarea. Dan Andronic: Viorica Dăncilă se visează noul Liviu Dragnea
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Războiul pentru putere în PSD între diferite tabere care vor să profite de scoaterea din joc a lui Liviu Dragnea pentru a se impune cât mai repede şi mai bine în vârful puterii va avea vineri un nou episod odată cu şedinţa Comitetului Executiv Naţional care va avea loc de la ora 11.

Tabăra principală care s-a impus rapid după plecarea lui Liviu Dragnea la Penitenciarul Rahova este condusă de oameni precum Paul Stănescu, care a încercat şi în toamnă să preia puterea dar Dragnea s-a dovedit mai puternic.

„Paul Stănescu, alături de noul șef al Cancelariei primului ministru, Costin Mihalache, și-au propus să facă un „cerc de fier” în jurul premierului Dăncilă.

Cel puțin aceasta a fost expresia lui Costin Mihalache, un personaj care pare extrem de apropiat de cercurile de putere din jurul Serviciului de Informații Externe.

De altfel, toate schimbările din apropierea premierului Dăncilă au un profil asemănător, numirea lui Anton Pisaroglu, ultimul nume adăugat pe lista consilierilor personali ai premierului, intrând în aceeași logică”, scrie Dan Andronic, în EVZ, într-un editorial intitulat ” „Viorica Dăncilă se visează noul Liviu Dragnea”.

Conform acestuia, cealaltă tabără are în faţă pe Lia Olguţa Vasilescu şi Marian Oprişan, care, spre deosebire de Paul Stănescu, vor un Congres cât mai repede pentru stabilirea unui nou preşedinte al formaţiunii.

„Acestui curent i s-a alăturat și Gabriela Firea, primar general al Capitalei, care vizează poziția de lider al Partidului Social Democrat și, eventual, pe cea de candidat la președinție, ținând seama că este persoana cu cea mai mare cotă de încredere din PSD”, subliniază Dan Andronic.

Cu siguranţă, Comitetul Executiv de vineri va fi unul extrem de tensionat în care se vor lua decizii imporante, dacă e să ne gândim că la cel de după condamnarea lui Dragnea au fost executaţi mai mulţi apropiaţi ai lui Dragnea, iar şedinţa s-a întins până aproape de miezul nopţii.

Ultima oră
00:20 - Explicații oficiale pe subiectul „gen” în loc de „sex” în cartea electronică de identitate. Ce spun reprezentanții Ministerului de Interne (VIDEO)
23:55 - Medicul Cristian Oancea: Comunicarea cu privire la imunizarea împotriva COVID-19, mai importantă ca restricțiile pentru persoanele nevaccinate (VIDEO)
23:49 - RISE Project: Autoritatea Electorală Permanentă, instituția care organizează și supraveghează procesul electoral, capturată de o grupare consolidată după o tentativă de omor
23:32 - Beatrice Mahler, despre persoanele care refuză imunizarea: Teama de vaccin și efectele secundare este mai mare ca teama de boală (VIDEO)
23:17 - Ioana Constantin (PMP): Cioloș are probleme serioase cu memoria politică. Certa UDMR că nu vor alegeri locale în două tururi, ca și când în 2016 n-a scos chiar el, noaptea ca hoții, acest lucru din programul de guvernare
22:54 - Grav accident rutier în Teleorman. Opt persoane au fost rănite și alte două au decedat. Planul roșu de intervenție, activat
22:52 - Sorin Cîmpeanu a explicat de ce a renunțat la modificările vizând CNATDCU / Despre acuzația că plagiatorii ar fi fost favorizați: „Faptul că aceste acuze devin virale nu înseamnă că ele capătă și valoare de adevăr” (VIDEO)
22:34 - Grindină și furtuni puternice în Galați și în Brăila. Zeci de copaci au distrus autoturisme, vântul a smuls acoperișul unui bloc și l-a aruncat pe o mașină
22:16 - Sorin Cîmpeanu, despre schimbările în structura anului școlar: Voi susține nevoia de extindere a perioadei de cursuri (VIDEO)
21:58 - Dezastru la Titularizare. Sorin Cîmpeanu: Am avut 34.000 de candidați, doar 11.000 au luat peste 7. Au fost 15 note de 1. Avem probleme și cu profesorii corectori – 97% din note au fost schimbate după contestații (VIDEO)