Şedinţă la PSD cu miză uriaşă, taberele din partid pregătesc confruntarea. Dan Andronic: „Viorica Dăncilă se visează noul Liviu Dragnea”

Şedinţă la PSD cu miză uriaşă, taberele din partid pregătesc confruntarea. Dan Andronic: Viorica Dăncilă se visează noul Liviu Dragnea
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Războiul pentru putere în PSD între diferite tabere care vor să profite de scoaterea din joc a lui Liviu Dragnea pentru a se impune cât mai repede şi mai bine în vârful puterii va avea vineri un nou episod odată cu şedinţa Comitetului Executiv Naţional care va avea loc de la ora 11.

Tabăra principală care s-a impus rapid după plecarea lui Liviu Dragnea la Penitenciarul Rahova este condusă de oameni precum Paul Stănescu, care a încercat şi în toamnă să preia puterea dar Dragnea s-a dovedit mai puternic.

„Paul Stănescu, alături de noul șef al Cancelariei primului ministru, Costin Mihalache, și-au propus să facă un „cerc de fier” în jurul premierului Dăncilă.

Cel puțin aceasta a fost expresia lui Costin Mihalache, un personaj care pare extrem de apropiat de cercurile de putere din jurul Serviciului de Informații Externe.

De altfel, toate schimbările din apropierea premierului Dăncilă au un profil asemănător, numirea lui Anton Pisaroglu, ultimul nume adăugat pe lista consilierilor personali ai premierului, intrând în aceeași logică”, scrie Dan Andronic, în EVZ, într-un editorial intitulat ” „Viorica Dăncilă se visează noul Liviu Dragnea”.

Conform acestuia, cealaltă tabără are în faţă pe Lia Olguţa Vasilescu şi Marian Oprişan, care, spre deosebire de Paul Stănescu, vor un Congres cât mai repede pentru stabilirea unui nou preşedinte al formaţiunii.

„Acestui curent i s-a alăturat și Gabriela Firea, primar general al Capitalei, care vizează poziția de lider al Partidului Social Democrat și, eventual, pe cea de candidat la președinție, ținând seama că este persoana cu cea mai mare cotă de încredere din PSD”, subliniază Dan Andronic.

Cu siguranţă, Comitetul Executiv de vineri va fi unul extrem de tensionat în care se vor lua decizii imporante, dacă e să ne gândim că la cel de după condamnarea lui Dragnea au fost executaţi mai mulţi apropiaţi ai lui Dragnea, iar şedinţa s-a întins până aproape de miezul nopţii.

Ultima oră
16:47 - Consiliul Elevilor, reacție la deciziile contradictorii privind şcolile private: Măsuri fără cap şi fără coadă, neglijență, o eroare inadmisibilă, o atitudine iresponsabilă care generează discriminare
16:25 - Dan Vîlceanu anunţă creşterea pensiilor de la începutul anului viitor: Cred că procentul va fi undeva în jur de 6% / Și alocațiile vor fi majorate
15:38 - Nouă gafă a autorităților. Școlile și grădinițele private pot face ore fizic de luni, deși inițial se anunțase suspendarea activității în clase. Sorin Cîmpeanu: O nepreluare a unui articol a generat o situație regretabilă (VIDEO)
14:59 - Daniel Fenechiu: Cea mai bună coaliție de guvernare pentru România este PNL-USR-UDMR. Nu văd cu ochi buni un guvern minoritar aflat la mâna PSD-ului (VIDEO)
14:26 - Lucian Romașcanu: Toate forțele politice ar trebui să se unească. Dacă Guvernul Ciucă vine cu un proiect favorabil PSD, este spaţiu de negociere și discuție (VIDEO)
14:00 - 64 de orașe și municipii, cu rata de infectare de peste 10 la mia de locuitori. Alte 319 localități au depășit acest prag
13:17 - Elevii din școlilele și grădinițele private se pot întorce la cursurile cu prezență fizică, de luni, legal
12:55 - Anchetă la un centru de vaccinare din Neamț. S-a încălcat protocolul pentru doza a treia în cazul mai multor persoane
12:32 - Alec Baldwin, alături de fiul și soțul Halynei Hutchins. Atitudinea actorului care trădează șocul suferit (VIDEO)
11:55 - UPDATE: 11.725 de persoane infectate cu COVID-19, în ultimele 24 de ore. Aproape 400 de pacienți decedați, dintre care 12 fără comorbidități