Șeful CJ Brașov, discuții cu o delegație Lufthansa: Mai multe rute aeriene către destinații importante de pe Glob ar putea fi deschise pe viitorul Aeroport Ghimbav

Șeful CJ Brașov, discuții cu o delegație Lufthansa: Mai multe rute aeriene către destinații importante de pe Glob ar putea fi deschise pe viitorul Aeroport Ghimbav

Adrian Veștea, președintele Consiliului Județean Brașov, a discutat cu o delegație a companiei Lufthansa, despre posibilitatea de a deschide mai multe rute aeriene către destinații importante din întreaga lume, pe viitorul aeroport de la Ghimbav, care este în construcție, transmite Agerpres.

„Vizita oficialilor de la Lufthansa şi interesul companiei pentru proiectul AIBG (Aeroportul Internaţional Braşov-Ghimbav) ne onorează. Oaspeţii au fost încântaţi că suntem deschişi să implementăm noile tehnologii în construcţia aeroportului, având în vedere că luăm în calcul posibilitatea realizării unui turn de control virtual în locul unuia clasic.

În Germania, turnul virtual este o tehnologie deja utilizată, urmând să fie implementată pe scară largă, iar faptul că ne-am documentat pe această temă inclusiv la Leipzig, unde operează un asemenea turn, i-a impresionat. Sperăm ca Lufthansa să se numere printre operatorii Aeroportului Internaţional Braşov”, a declarat Adrian Veștea, prin intermediul unui comunicat de presă.

Având în vedere că în județul Brașov se regăsește o comunitate numeroasă de sași, s-a discutat despre inaugurarea unor rute către mai multe orașe din Germania.

Mai mult decât atât, notează comunicatul, oficialii Lufthansa au fost interesaţi nu numai de stadiul proiectului AIBG, ci şi de potenţialul economic şi turistic al judeţului Braşov, precum şi de domeniile educaţionale dezvoltate în mediul universitar braşovean.

Delegaţia din cadrul Grupului Lufthansa i-a avut în componenţă pe Peter Pullem, directorul pentru Europa Centrală, de Est şi de Sud-Est, şi Zlatko Zlatic, directorul general pe România şi Republica Moldova şi a fost însoţită de consilierul local Cristian Macedonschi (FDGR).

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:08 - Joe Biden, prima reacție după percheziția efectuată de FBI la reședința lui Donald Trump: „Știm că sunt unii care se concentrează mai mult pe căutarea puterii”
23:49 - Deși în conflict din cauza alegerilor, fostul vicepreședinte Mike Pence îl susține pe Trump în legătură cu percheziția FBI
23:46 - Rusia acuză SUA de „escaladare inutilă și nerezonabilă” privind tratatul pentru reducerea armamentului strategic: „A arătat ca o provocare fățișă”
23:23 - Turiști români, amendați după ce au fost prinși pe aeroport cu nisip, pietre și scoici, furate de pe plajele din Sardinia
23:17 - Picturi cu Mihai Viteazul și stemele Regatului României, descoperite la renovarea Universității de Medicină din Târgu Mureș. Erau „sub actuala zugrăveală”, spune rectorul (FOTO)
23:05 - Detaliile crimei din Argeş şochează anchetatorii! „Este dramatic!”
23:00 - Banchiza din Antarctica a ajuns la cea mai mică suprafaţă înregistrată vreodată, în istoria măsurătorilor din satelit
22:49 - Președinta Asociației Medicilor de Familie București-Ilfov, despre anunțul lui Alexandru Rafila: Ne dă peste cap toate programările. Un coleg a primit 380 de mesaje într-o zi de la pacienți după anunț (VIDEO)
22:20 - UPDATE: Masacru în Argeş. Cinci oameni ucişi de un bărbat cu probleme psihice!
22:07 - Suporterii lui CSA Steaua i-au cerut demisia lui Vasile Dîncu. Ultrașii au trecut și la amenințări: „N-am scăpat de Gigi ca să dăm de voi. Ori vă faceți treaba, ori va fi război” (FOTO)