Vasile Dîncu: Armata României desfăşoară un program de modernizare profundă / Avem nevoie de un sistem de salarizare decent și măsuri care să asigure pensii echitabile

Vasile Dîncu: Armata României desfăşoară un program de modernizare profundă / Avem nevoie de un sistem de salarizare decent și măsuri care să asigure pensii echitabile
Foto: Guvernul României / Facebook

Vasile Dîncu (PSD), ministrul Apărării, a declarat că Armata Română trece printr-un program de modernizare profundă, iar de anul viitor va exista un nivel sporit de alocare bugetară. Asta va permite accelerarea programelor de achiziții, a punctat ministrul. Cum resursa umană e cea mai importantă, a mai spus Dîncu, „avem nevoie de un sistem de salarizare decent” și de „măsuri care să asigure pensii echitabile asigurate tuturor rezerviştilor”.

Dîncu, despre investițiile în Armata Română

„Armata României desfăşoară, în prezent, un program de modernizare profundă, care îi va asigura pentru multă vreme, de acum înainte, tehnologia şi tehnica de luptă modernă de care are nevoie, în condiţiile provocărilor de securitate care se manifestă în regiunea noastră. De anul viitor, vom avea un nivel sporit de alocare bugetară, care ne va permite să accelerăm cele mai importante dintre programele de achiziţii”, a declarat Vasile Dîncu.

Acesta a precizat apoi că cea mai importantă e resursa umană, căci fără oameni suficienți și bine pregătiți nu se poate vorbi despre o strategie de modernizare realistă şi eficientă.

„Performanţa profesională trebuie motivată la nivelul celorlalte armate NATO. Avem nevoie de un sistem de salarizare decent pentru personalul militar şi civil care încadrează structurile armatei noastre, de măsuri care să asigure pensii echitabile asigurate tuturor rezerviştilor, indiferent de data trecerii în rezervă. Acestea nu sunt promisiuni de nivel politic, ci priorităţi majore ale mandatului meu de ministru”, a mai spus Vasile Dîncu.

Declarațiile au fost făcute în contextul în care, vineri, ministrul Apărării a vizitat sediul Brigăzii 15 Mecanizate „Podu Înalt” de la Iași, unitate care, în acest an, a împlinit 145 de ani de la înființare.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
10:27 - Un șofer din Canada, la un pas să-și piardă viața. Mașina Tesla în care se afla a luat foc din senin
10:04 - Mircea Geoană, secretar general adjunct al NATO, a vorbit despre momentul în care s-a întâlnit cu Putin. Ce i-a transmis liderul de la Kremlin despre România
09:44 - Un expert militar rus a explicat la televiziunile de stat de ce armata lui Putin nu poate cuceri orașe importante: „Am risca pierderi majore doar pentru a ne pune steagul în centrul orașului”
09:22 - Volodimir Zelenski susține că Rusia trebuie recunoscută ca fiind un stat terorist: „Teroarea a devenit singura formă de acţiune a statului rus în raport cu Europa”
09:05 - Ruben Ostlund, câștigătorul trofeului Palme d’Or. Lista câștigătorilor Festivalului de Film de la Cannes 2022
08:43 - Cod galben și portocaliu de vijelie în toată țara. Vremea se menține una ploioasă și instabilă
08:11 - Șeful Roscosmos anunță că Rusia și China sunt pregătite să construiască o bază științifică pe Lună
00:32 - Real Madrid a câștigat UEFA Champions League pentru a 14-a oară și își consolidează supremația în fotbalul european. Finala cu Liverpool, tranșată prin golul lui Vinicius
23:47 - Rusia poate fi oprită doar prin forță, spune liderul negociatorilor ucraineni / Volodimir Zelenski crede că trebuie discutat direct cu Vladimir Putin, din moment ce restul oficialilor ruși „sunt niște nimeni” în țara lor
23:25 - Lucian Heiuș, despre controlul uriaș de la „Dragonul Roșu”: Am decis ca inspectorii de la Antifraudă să sigileze depozitele pe care le găsesc cu obloanele trase. În jumătate de oră toate au fost deschise (VIDEO)