După un discurs puternic anti-UE, PSD vine să salveze parcursul proeuropean al României. Dăncilă: Vom veni cu amendamente la proiectul președintelui! (VIDEO)

După un discurs puternic anti-UE, PSD vine să salveze parcursul proeuropean al României. Dăncilă: Vom veni cu amendamente la proiectul președintelui! (VIDEO)

Premierul Viorica Dăncilă a declarat că PSD va analiza proiectul propus de președintele Klaus Iohannis privind un Pact pentru o Românie Europeană, iar social-democrații urmează să aducă amendamente la această formulă.

”Considerăm că atunci când există un acord, trebuie să existe un consens pe toate punctele acestui acord. Am văzut că e un proiect… Dacă vorbim de Europa, trebuie să procedăm european! Noi vom veni cu amendamente pentru a întări parcursul european. Aș da câteva exemple: să întărim poziția României în cadrul UE, să vorbim de o Europă cu două viteze, de dublul standard, dacă avem aceleași obligații să avem aceleași oportunități, să găsim consens în rândul europarlamentarilor, astfel încât realitatea din România să fie transpusă în legislația europeană, despre modul în care România va sta la masa deciziilor”, a declarat Dăncilă.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Miercuri, PSD a transmis printr-un comunicat cele 7 ”aspecte vitale” care ar trebui inclusse, în opinia sa, în pactul propus de președinte:

„Considerăm însă că în acest moment în care se discută despre crearea unui consens politic e necesar ca un eventual pact încheiat între toate partidele politice să mai conțină câteva aspecte vitale pentru interesul României:
1. Susținerea unei Uniuni Europene cu o singură viteză, în care toate statele membre să se bucure de aceleași drepturi și beneficii.
2. Acțiunea tuturor forțelor politice din România pentru înlăturarea dublului standard în Uniunea Europeană. Nimic din ce este permis în alte state membre să nu fie interzis în România, iar ceea ce este respectat în alte state să fie respectat și în România.
3. Condamnarea protocoalelor secrete încheiate între instituțiile din sistemul judiciar și alte instituții. Justiția trebuie să fie independentă și transparentă.
4. Asigurarea și garantarea independenței judecătorilor față de influențele politice, cât și față de orice altă formă de presiune exercitată asupra acestora.
5. Garantarea și respectarea în totalitate, inclusiv prin procesul de legiferare, a prevederilor Cartei Drepturilor Fundamentale a Uniunii Europene și condamnarea publică a oricărei forme de abuz.
6. Armonizarea legislației românești la valorile și principiile europene pentru înlăturarea oricăror forme de discriminare din societatea românească.
7. Promovarea la nivelul Uniunii Europene a instituirii salariului minim european valabil pentru companiile care activează în mai multe state membre, astfel încât să se elimine discriminarea în privința salarizării pe teritoriul Uniunii”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`