Belinda Bencic din Elveția a câștigat medalia de aur la tenis feminin, la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020

Belinda Bencic din Elveția a câștigat medalia de aur la tenis feminin, la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020
Tenismena Belinda Bencic din Elveția, câștigătoarea aurului olimpic la Tokyo 2020. Foto: Hepta.ro / DPA Images / Marijan Murat

Belinda Bencic din Elveția a învins-o pe Marketa Vondrousova din Cehia, sâmbătă, în finala probei de tenis feminin din cadrul Jocurilor Olimpice de la Tokyo 2020. Pentru a obține medalia de aur, locul 12 mondial s-a impus în trei seturi, scor 7-5 / 2-6 / 6-3 după două ore și 28 de minute de joc.

Belinda Bencic (12 WTA, 24 de ani) are patru titluri WTA în palmares, iar trei dintre acestea au fost obținute pe hard, suprafața pe care s-a desfășurat și proba de tenis olimpic de la Tokyo 2020.

Marketa Vondrousva (42 WTA, 22 de ani) a câștigat un singur titlu WTA în carieră, Biel 2017 (hard), și produsese surpriza turneului în turul III, când a eliminat-o pe Naomi Osaka (2 WTA, 23 ani), nipona care a aprins ceaunul olimpic la ceremonia de deschidere a Jocurilor de la Tokyo 2020.

Cele două tenismene se mai întâlniseră de două ori în carieră, de fiecare dată pe hard, la Miami 2021, când Vondrousova se impunea în trei seturi, și la Tisport Elite Trophy 3 2020, unde Bencic obținea victoria în minimum de seturi.

Simona Halep: M-am uitat la Olimpiadă, dar nu m-am uitat la tenis. M-a durut prea tare retragerea

Deși își propusese ca obiectiv medalia olimpică, cea mai galonată tenismenă a României nu a putut participa la Tokyo 2020 din cauza accidentării suferite în luna mai la Openul Italian. Simona Halep spunea recent că ratarea prezenței la Jocurile Olimpice i-a provocat multă tristețe.

„M-am uitat la Olimpiadă, dar nu m-am uitat la tenis, ca să ne înţelegem. M-a durut prea tare retragerea! Mi-am dorit tare mult, în ultimii 2-3 ani m-am gândit mult la Olimpiadă şi îmi doream să ajung şi eu să am o medalie. Din păcate m-am retras de la Roland Garros şi Wimbledon, a fost o tristeţe mare, dar a fost şi mai mare după ce m-am retras de la Jocurile Olimpice”, declara Simona Halep în exclusivitate pentru AS.ro.