Cazurile de COVID-19 de la Wimbledon agită apele în tenis. O jucătoare franceză spune că la Roland Garros au existat îmbolnăviri, dar nu au fost dezvăluite: „E o înțelegere tacită”

Cazurile de COVID-19 de la Wimbledon agită apele în tenis. O jucătoare franceză spune că la Roland Garros au existat îmbolnăviri, dar nu au fost dezvăluite: „E o înțelegere tacită”
Foto: Hepta.ro / DPA Images / Thomas Frey

Diverși tenismeni de la Roland Garros 2022 au contractat COVID-19, dar nu au dezvăluit public și exista un consens între jucători să nu se testeze chiar dacă aveau simptome, a declarat jucătoarea franceză Alize Cornet, marți, la Wimbledon, potrivit Reuters.

„Cred că au fost câteva cazuri și e o înțelegere tacită. Nu ne vom auto-testa”, spune Alize Cornet

Declarațiile numărului 37 mondial din tenisul feminin vin în contextul în care Marin Cilic, finalist la Wimbledon 2017, și Matteo Berrettini, finalist la ediția din 2021, au fost testați pozitiv pentru COVID-19 și s-au retras din turneu.

Situația celor doi a ridicat semne de întrebare și în ceea ce îi privește pe granzii tenisului masculin, Rafa Nadal și Novak Djokovic, în contextul în care spaniolul s-a antrenat recent cu Berrettini, iar sârbul s-a întâlnit atât cu italianul, cât și cu croatul Cilic.

Sportiva cehă Barbora Krejcikova, la acel moment campioană en-titre, și compatrioata sa Maria Bouzkova au fost nevoite să se retragă de la Roland Garros 2021 după ce s-au infectat cu SARS-CoV-2.

„La un moment dat… s-ar putea să fi avut cu toții gripa”, le-a spus Cornet reporterilor de la Wimbledon, potrivit L`Equipe.

„La Roland Garros, da, cred că au fost câteva cazuri și e o înțelegere tacită. Nu ne vom auto-testa pentru a nu avea probleme. După aceea, am văzut fete purtând mască, poate pentru că știau și nu voiau să transmită mai departe”, a adăugat tenismena franceză, fostă număr 11 mondial.

Organizatorii de la Wimbledon nu au introdus reguli anti-COVID-19 și nu au impus vaccinarea sau testarea drept condiții obligatorii de participare.

Alize Cornet, care s-a calificat în turul II de la Wimbledon după o victorie cu Yulia Putintseva, se teme că regulile s-ar putea schimba odată cu depistarea cazurilor Berrettini și Cilic.

„Am plătit prețul, am fost într-o bulă un an și jumătate, ne-am vaccinat cu toții, este în regulă”, a continuat tenismena în vârstă de 32 de ani.

Urmăriți B1TV.ro și pe