Cristian Tudor Popescu consideră cazul Simonei Halep ca fiind ,,criminal”. ,,Firma care ar produce așa ceva s-ar face vinovată penal”

Cristian Tudor Popescu consideră cazul Simonei Halep ca fiind ,,criminal. ,,Firma care ar produce așa ceva s-ar face vinovată penal
Cristian Tudor Popescu consideră cazul Simonei Halep ca fiind ,,criminal". ,,Firma care ar produce așa ceva s-ar face vinovată penal"

Roxadustatul a pătruns în organismul Simonei Halep printr-un supliment alimentar care nu prevedea prezența substanței din clasa EPO, acest lucru fiind confirmat oficial de Cristian Jura, judecător român al Tribunalului de Arbitraj Sportiv de la Lausanne.

Halep se află în prezent între ridicarea suspendării, respectiv eliminarea oricăror sancțiuni, și suspendarea de 4 ani în cazul în care nu se stabilește clar modul în care substanța a intrat în organism și lipsa intenției sportivului de a folosi substanța în afara regulamentului spre a îmbunătăți performanța sportivă. Cristian Tudor Popescu nu este însă satisfăcut cu această concluzie și vrea ca firma ce produce suplimentul alimentar să fie dată în judecată.

Vinovăția firmei

,,E vorba de un medicament rar, de uz spitalicesc restricționat pentru cazuri grave și periculos prin efectele adverse – cum și de ce să se strecoare pe șest într-un supliment alimentar comercializat pentru consum sportiv, și de fapt, public? Firma care ar produce așa ceva s-ar face vinovată penal, chiar criminal. Poate fi dată în judecată și condamnată la niște arestări și despăgubiri uriașe!”, a explicat CTP în cadrul articolului gsp.ro.

Jurnalistul a mai adăugat că se aștepta ca substanța să fie ingerată accidental de către sportivă deoarece ,,nu poate să creadă” că aceasta s-ar fi dopat și continuă lăudând ,,corectitudinea și cinstea” de care a dat dovadă.

Urmăriți B1TV.ro și pe