Cristian Tudor Popescu consideră Mondialul din Qatar ca fiind rușinos. „E scandalos, dezgustător!”

Cristian Tudor Popescu consideră Mondialul din Qatar ca fiind rușinos. „E scandalos, dezgustător!”
Foto: Hepta/MMA / Vlad Stan.

Ziaristul Cristian Tudor Popescu a analizat, în cadrul unui interviu, multiple controverse ce au luat naștere la Campionatul Mondial din Qatar, țară unde The Guardian susține că pe șantierele stadioanelor au decedat mai mult de 6.500 de imigranți. Danemarca a amenințat ieșirea de sub tutela FIFA, deoarece forul mondial a interzis la Doha purtarea banderolei „One Love”, semn al toleranței și al diversității.

CTP a criticat politica FIFA și consideră turneul final din Qatar ca fiind „cel mai trist și greu de urmărit din 1962 încoace”, considerându-l pe Gianni Infantino, președintele organizației cu sediul la Zurich, ca fiind nepotrivit pentru funcția în care se află.

Un Mondial jalnic

Cristian Tudor Popescu a fost întrebat, în cadrul unui interviu pentru gsp.ro, ce părere are despre controversa creată de banderola „One Love”:

,,Imaginea pe care ne-a arătat-o FIFA cu acest Campionat Mondial este jalnică! Totodată, este una amenințătoare! Discursul individului acela care este președintele FIFA, domnul Infantino, îmi amintește de un șef mafiot! Asta nu pentru că e italian. Dacă domnul Blatter, predecesorul lui, avea o alură de mare escroc, Infantino vorbește ca un interlop al fotbalului.”

Acesta a mai adăugat despre revolta danezilor că:

,,Înțeleg revolta danezilor, FIFA nu pare interesată decât de bani, nu de sport. Nu o interesează problemele reale și grave ale lumii de astăzi. Practic, FIFA se preface că nu aude și nu vede ce se întâmplă în realitate.”

Urmăriți B1TV.ro și pe