EURO 2020: Italia încheie grupa cu victorii pe linie și fără gol primit. Învinsă în ultima etapă, Țara Galilor merge și ea în optimi. Elveția a învins Turcia și încă mai speră la calificare

EURO 2020: Italia încheie grupa cu victorii pe linie și fără gol primit. Învinsă în ultima etapă, Țara Galilor merge și ea în optimi. Elveția a învins Turcia și încă mai speră la calificare
foto: Hepta.ro / Zuma Press / Alfredo Falcone

Selecționata de fotbal a Italiei continuă marșul triumfal la EURO 2020. „Squadra azzura” a învins și Țara Galilor, duminică, pe Stadio Olimpico din Roma, și a încheiat oficial Grupa A cu punctaj maxim și fără gol primit în trei etape. Selecționata lui Gareth Bale merge și ea în faza optimilor de finală, unde și Elveția s-ar putea califica de pe locul al treilea în funcție de jocul rezultatelor din celelalte grupe.

Italia, calificare en-fafare în optimile EURO 2020. În ultima etapă, „squadra azzura” a învins Țara Galilor

Deja calificată în optimi înaintea ultimei etape, Italia avea de bifat o simplă formalitate duminică, însă chiar și așa și-a respectat statutul și a reușit să se impună. Meciul, controlat de elevii lui Mancini de la un capăt, la altul, a fost tranșat în minutul 39, când Pessina a deviat perfect o lovitură liberă executată de Verratti.

Italia, care încheiegrupa cu șapte goluri marcate și niciunul primit, vine după o serie fabuloasă de 30 de meciuri fără eșec. În ultimele 10 partide, „squadra azzura” s-a impus fără să primească gol – ultima selecționată care a reușit să înscrie împotriva ei a fost Olanda, într-un meci disputat pe 4 septembrie 2020 în Liga Națiunilor.

Elveția a bătut Turcia, dar termină grupa pe 3, sub Țara Galilor și Italia

În ultima etapă, Elveția a dat peste Turcia, echipă pe care trebuia să o învingă la scor pentru a recupera din handicapul de golaveraj pe care îl avea față de Țara Galilor. Elvețienii au început excelent și au înscris în minutul 6, prin Seferovic, și aveau să își majoreze diferența în minutul 26, prin Shaqiri.

Deși„Semiluna” a redus din diferență în minutul 62, prin Kahveci, selecționata pregătită de Petkovic a punctat pentru a treia oară, prin același Shaqiri (minutul 68) – cu toate acestea, a fost prea puțin pentru a mai prinde locul al doilea în grupă.

Ultima oră
23:56 - O sportivă din echipa olimpică a Belarusului a refuzat să se urce în avion și a rămas pe aeroportul din Tokyo, unde fusese dusă împotriva voinței sale
23:22 - Bătaie între un grup de turiști și salvamari, în Eforie Nord. Trei persoane au ajuns la spital în urma conflictului, iar patru turiști au fost duși la audieri (VIDEO)
23:08 - Cinci adolescenți s-au înecat în râul Siret. Victimele aveau între 14 și 18 ani (VIDEO)
22:45 - Virgil Guran: Dacă rectificarea bugetară nu va fi făcută pentru toată lumea, e foarte grav / Funcțiile politice trebuie să treacă prin forul de conducere din partid (VIDEO)
22:14 - Igor Grosu, după discuția cu Ludovic Orban: „Am fost asigurat că România este gata să intensifice semnificativ susținerea Republicii Moldova cu proiecte importante”
21:56 - Un adolescent de 15 ani s-a înecat în râul Suceava, pe raza localității Milișăuți
21:35 - Trei cutremure duminică în Vaslui. Unul dintre seisme, produs în jurul orei 21, a avut o magnitudine de 4,1
21:19 - După Israel și Marea Britanie, și SUA acuză Iranul pentru atacul soldat cu moartea unui român și a unui britanic. Antony Blinken: Nu există nicio justificare pentru acest atac
20:56 - Sute de persoane au protestat la Berlin împotriva restricțiilor. Poliția germană spune că a fost „agresată și atacată”, ceea ce „a condus la utilizarea lacrimogenelor, a bastoanelor și a violenței fizice” (VIDEO)
20:27 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic. De ce este importantă mâncarea și cât de des ar trebui să mergem la dentist (VIDEO)