REVOLUŢIE în fotbal: Schimbare de proporţii la Campionatul Mondial din acest an! Tocmai s-a APROBAT….

REVOLUŢIE în fotbal: Schimbare de proporţii la Campionatul Mondial din acest an! Tocmai s-a APROBAT....

International Football Association Board (IFAB), organismul care gestionează regulile jocului din cadrul Federaţiei Internaţionale de Fotbal (FIFA), a anunţat autorizarea Asistenţei video la arbitraj (VAR) pentru toate competiţiile şi, în special, pentru Cupa Mondială de fotbal din Rusia (14 iunie-15 iulie).

Acest ajutor tehnologic este valabil în doar patru cazuri: validarea sau nu a unui gol, atribuirea sau nu a unui cartonaş roşu, analizarea unei acţiuni care poate determina acordarea unui penalty şi corectarea unei erori de identificare a unui jucător sancţionat, conform Agerpres.

„Decizia a fost luată în unanimitate de membrii acestei instanţe”, se arată într-un comunicat remis sâmbătă, la reuniunea IFAB desfăşurată la Zurich .

„Este o veste importantă în fotbal. Acest subiect a fost discutat de decenii. (…) Am ajuns la concluzia că VAR este bun pentru fotbal, pentru arbitraj, va aduce mai multă dreptate şi de aceea l-am aprobat”, a spus Gianni Infantino, preşedintele instanţei mondiale a fotbalului.

Infantino a fost mereu un susţinător al acestui sistem, în timp ce UEFA s-a arătat mai circumspectă, preşedintele Aleksandr Ceferin anunţând luni că VAR nu va fi utilizată în Liga Campionilor 2018-2019.

Astfel, corpul internaţional de arbitri va avea la dispoziţie trei luni şi jumătate pentru a implementa comunicarea între asistenţii video şi arbitrul central în vederea Cupei Mondiale. VAR este a doua incursiune tehnologică în fotbal după introducerea GLT (tehnologia pentru linia porţii) la Cupa Mondială din 2014.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
12:49 - Liz Truss, ministrul britanic de Externe: Moldova trebuie echipată „conform standardului NATO” / „Putin a fost clar cu privire la ambițiile sale de a crea o Rusie mai mare”
12:24 - Președintele ANAF, despre profesorii care dau meditații: „Nu cred că o să pornim în curând controale” / „Este un fenomen care se practică de mulţi ani”
12:00 - Olaf Scholz, criticat de fostul secretar general al NATO pentru abordarea față de războiul din Ucraina: „Germania este reticentă în a livra arme grele și a impune sancțiuni”
11:44 - Marcel Ciolacu: „Creșterea economică din primul trimestru nu se regăsește în buzunarele românilor” / „Guvernul trebuie să vină cu anumite măsuri”
11:16 - Sorin Grindeanu, despre podul de la Brăila: „Sperăm ca în decembrie să putem să dăm în circulație. Eu sunt optimist”
10:48 - Rusia a întrerupt livrările de gaze către Finlanda, însă compania publică finlandeză anunță că își va continua activitatea „în mod normal”
10:38 - Trafic intens către litoral și Valea Prahovei. S-au format coloane de mașini pe Autostrada Soarelui
10:12 - Mario Fresh a povestit cum a fost la prima întâlnire cu părinții Alexiei Eram: „Mai emoționat eram când am făcut cunoștință cu tatăl”
09:52 - Iulia Vântur a îmbrăcat rochia de mireasă: „O să vă ținem la curent. Timpurile festive sunt aproape”
09:33 - OMS: 80 de cazuri de variola maimuței confirmate în 11 țări și 50 de suspiciuni. Experții avertizează asupra riscului de răspândire a virusului