Trambulinele pentru sărituri cu schiurile de la Râșnov, incluse într-un album al celor mai frumoase 45 de rampe din lume

Trambulinele pentru sărituri cu schiurile de la Râșnov, incluse într-un album al celor mai frumoase 45 de rampe din lume
Foto: incomemagazine.ro

Baza de sărituri cu schiurile de pe Valea Cărbunării de la Râșnov a fost inclusă în albumul celor mai frumoase 45 de trambuline de sărituri cu schiurile din întreaga lume, informează Bună Ziua Brașov.

Albumul a fost editat de Federația Internațională de Schi și prezintă 45 de baze de schi din cele 1460 de pe Glob. Doar 15 dintre acestea sunt de ”cupă mondială”, iar printre ele se află și cea de la Râșnov.

Cea mai mare trambulină din lume este cea de la HolmenKollen, Oslo, cu o înălțime de 140 metri.

Albumul a fost editat în patru limbi (engleză, franceză, germană și rusă) și prezintă fotografii cu trambulinele. Totodată sunt prezentate date tehnice ale acestora, competițiile derulate în acele locuri, precum și recordurile stabilite acolo.

Apariţia în acest catalog, alături de alte baze sportive de renume din întreaga lume ne onorează şi ne certifică faptul că la Râşnov dispunem de o infrastructură modernă şi apreciată, astfel că putem derula competiţii de talie mondială fără nici un fel de probleme”, a declarat primarul Adrian Veştea.

Acest top a fost făcut în urma concluziilor pe care reprezentanţii FIS le-au avut atât de la participanţi, cât şi de la oficialii care au participat la diferite concursuri de sărituri cu schiurile. Pentru prima dată în România avem o astfel de bază, un astfel de complex de trambuline, care este unic în Sud-Estul Europei”, a completat el.

Datorită instalației de producere a zăpezii artificiale și a suprafeței sintetice speciale pentru sezonul cald, cele patru trambuline de la Râșnov, K15, K35, K64 și K90, sunt funcționale tot anul.

Tags: