WTA, decizie controversată vizavi de Simona Halep. Românca a fost „alungată” de la un eveniment tradițional, de la care nu putea lipsi

WTA, decizie controversată vizavi de Simona Halep. Românca a fost „alungată” de la un eveniment tradițional, de la care nu putea lipsi
Sursa Foto: Hepta.ro

Asociația Tenisului Feminin vine cu o decizie controversată după scandalul de dopaj al Simonei Halep, înaintea acordării tradiționalelor distincții și premii la final de an.

Se pare că românca, care era abonată la nominalizările WTA, a fost „alungată” de la tradiționalul eveniment din 2022, potrivit prosport.ro.

Simona Halep, „alungată” de WTA după scandalul de dopaj

WTA a transmis nominalizările pentru anul 2022, însă Simona Halep, dubla campioană de Grand Slam, se pare că nu a mai fost inclusă în niciuna dintre anchetele forului mondial.

Cu toate că românca era îndreptățită să candideze la cel puțin unul dintre premiile acordate de WTA în 2022, Simona Halep a fost „alungată” din anchetele respective în urma scandalului de dopaj.

Care sunt nominalizările WTA pentru anul 2022

Jucătoarea anului – Caroline Garcia (Franța), Coco Gauff (SUA), Ons Jabeur (Tunisia), Jessica Pegula (SUA), Elena Rybakina (Kazahstan) și Iga Swiatek (Polonia).

Revelația anului – Ekaterina Alexandrova (Rusia), Beatriz Haddad-Maia (Brazilia), Veronika Kudermetova (Rusia), Liudmlia Samsonova (Rusia) și Ajla Tomljanovic (Australia).

Debutanta anului – Harriet Dart (Marea Britanie), Linda Fruhvirtova (Cehia), Jule Niemeier (Germania), Laura Pigossi (Brazilia), Mayar Sherif (Egipt) și Qinwen Zheng (China).

Jucătoarea cu cea mai bună revenire – Serena Williams (SUA), Donna Vekic (Croația), Tatjana Maria (Germania) și Daria Saville (Australia).

Președintele WTA, despre cazul Simonei Halep

Steve Simon, șeful de la WTA, a vorbit despre situația Simonei Halep. Acesta are încredere că Simona Halep nu s-a dopat în mod intenționat și o sprijină pe jucătoarea de tenis din România.

”Cred că ea nu a făcut ceva intenționat aici. Acestea fiind spuse, cred cu tărie în programul nostru anti-doping și cred că este unul bun, iar jucătoarele noastre îl susțin la rândul lor. Și dacă o întrebați pe Simona, îl susține și ea.

Sunt foarte încrezător că, pe măsură ce trecem prin proces, adevărul va ieși la iveală și ne vom ocupa de el în consecință. Dar am multă simpatie pentru Simona și nu i-aș pune niciodată la îndoială integritatea”, a declarat Steve Simon, pentru AP.

Urmăriți B1TV.ro și pe