Simona Halep are 20 de zile la dispoziție pentru a-și demonstra nevinovăția. Toni Iuruc a făcut noi afirmații: „Este un caz destul de complex”

Simona Halep are 20 de zile la dispoziție pentru a-și demonstra nevinovăția. Toni Iuruc a făcut noi afirmații: Este un caz destul de complex
Simona Halep a fost oficial învinuită de dopaj. Foto: Hepta.ro / Abaca Press / AA/ABACA

Simona Halep a fost oficial învinuită de dopaj. Sportiva poate contesta decizia în următarele 20 de zile sau poate încheia un acord de recunoaștere. Daca Simona Halep nu va reuși să-și demonstreze nevinovăția, arătând că a fost victima unui sabotaj sau a unei contaminări accidentale, poate primi o suspendare de până la patru ani. Sportiva a aflat în urmă cu o lună vestea care i-a dat cariera peste cap, iar acum echipa sa lucrează la o strategie de apărare care va fi depusă în următoarele 20 de zile. Fosta campioană mondială nu a mai ieșit în spațiul public de când a fost depistată pozitiv, singurul lucru știut este că Simona este pozitivă.

Toni Iuruc, declarații în cazul fostei soții

Fostul soț al Simonei a afirmat că echipa de avocați ai sportivei are o strategie de apărare, dar este un caz destul de complex și doar Simona este singura care ”poate să răzbată”. ”Oamenii au o strategie de apărare. Este un caz destul de complex. Are o echipă de avocaţi, ea este singura care poate să răzbată.”, a declarat Toni Iuruc, pentru Observator.

Toni Iuruc, fostul soţ al Simonei Halep: Oamenii au o strategie de apărare. Este un caz destul de complex. Are o echipă de avocaţi, ea este singura care poate să răzbată. În situația dată, tenismena poate alege să conteste faptele, fie să recunoască a declarat Paul Ciucur, membru Tribunalul Sport Resolutions.

Ce se întâmplă dacă Simona recunoaște fapta

Campioana noastră are două variante, în opinia unui român care lucrează chiar la Sports Resolution, tribunalul independent din Londra, în faţa căruia Simona se va prezenta.

În cazul în care Simona Halep ar alege varianta de a-și recunoaște fapta, si-ar asuma o suspendare pentru următorii trei ani, ceea ce ar însemna finalul de carieră al sportivei care ne-a dus țara pe podium în atatea competiții și ne-a făcut mândri. Însă această variantă este mai puțin plauzibilă, Simona Halep menținând în unica sa postare despre acest eveniment că vrea să lupte pentru adevăr și să câștige ”cel mai greu meci”. Paul Ciucur, membru Tribunalul Sport Resolutions și Gabriela Andreiaşu, director Agenția Națională Anti-Doping, au dat detalii despre pașii pe care i-ar putea urma sportiva pentru a-și demonstra nevinovăția.

Paul Ciucur, membru Tribunalul Sport Resolutions: ”Dacă merge pe contaminare din mâncare, să demonstreze ce mâncare. Dacă merge pe medicament sau supliment, exact acel supliment, flaconul din care a luat intenţionat sau nu. Este o apărare care comportă mult e probleme tehnice: trebuie să reconstituie mâncarea, genul de mâncare, locul, până şi ustensilele”.

Gabriela Andreiaşu, director Agenția Națională Anti-Doping: ”Trebuie să aducă suplimentul din care a folosit în aceea perioadă, să facă rost de alte două cutii sau suplimente similare, dar cu acelaşi număr de lot cu cel din care a consumat în perioada în care a fost identificată cu acest rezultat pozitiv şi toate aceste probe sunt trimise la laboratorul de control pentru a se analiza.”

Ce se întâmpă dacă Simona susține că a fost victima unui sabotaj

Paul Ciucur a declarat că în cazul în care Simona Halep susține că a fost sabotată va scăpa de răspundere. Însă persoana care se pretinde că a făcut acest lucru va trebui să aducă dovezi pentru a demonstra fapta, nu doar să o recunoască.
În maxim două luni Simona Halep ar trebui să fie prezentă în fața comisiei, însă în funcție de numărul de probe și de martori, termenul oscilează.

Sportiva ar trebui să ajungă în faţa comisiei în cel mult două luni, însă totul depinde de câte probe sunt de analizat şi câţi martori trebuie audiaţi.
”Procesul de gestionare poate dura câteva luni, deşi în codul mondial anti-doping standardul, termenul recomandat este de şase luni, în funcţie de complexitatea situaţiei, fiecărui caz în parte, probele care îi sunt aduse, în funcţie de martorii pe care îi aduce în apărare.”, a declarat Gabriela Andreiaşu, director Agenția Națională Anti-Doping, pentru Observator.

Într-un răspuns pentru aceeași sursă, tribunalul independent Sport Resolution spune că nu comentează cazul, din motive de confidenţialitate. Pe lângă suspendarea pentru dopaj, Simona nu mai are voie să apară nici în zonele oficiale de la meciurile de tenis.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
16:54 - Mircea Fechet, la Slobozia Conachi: Inundațiile nu pot fi evitate, însă putem limita pagubele / Cu astfel de fenomene de ne vom întâlni tot mai des și la o intensitate din ce în ce mai mare. N-ar fi trebuit să se întâmple decât o dată la 100 de ani (VIDEO)
16:33 - Elena Lasconi: Condoleanțe familiilor care au pierdut pe cineva drag în inundațiile devastatoare din estul țării. Suntem pregătiți să le oferim cetățenilor și autorităților tot ajutorul de care au nevoie
16:19 - Nicolae Ciucă: Sunt alături de oamenii din comunitățile afectate de inundații. Ministrul Afacerilor Interne mi-a confirmat că autoritățile locale și ISU acționează cu toată forța pentru a salva și proteja oamenii
15:57 - 866 de locuri de cazare, alocate de primăria Galați pentru sinistrați. Guvernul pregătește finanțarea din fondul de rezervă
15:35 - Ministerul Sănătăţii, recomandări pentru populaţie: Preveniţi contaminarea apei și a alimentelor
15:20 - Alerta sanitară în Bulgaria: Primul caz de holeră înregistrat din ultimul secol
14:37 - Mircea Geoană: Sunt alături de familiile care au suferit pierderi ireparabile în inundațiile din estul țării
14:22 - Klaus Iohannis: Condoleanţe familiilor îndoliate. Echipele de salvare au mobilizat toate resursele disponibile pentru a interveni rapid și eficient
13:52 - Ministrul de Interne revizuiește bilanțul victimelor decedate în urma inundațiilor: Avem 4, nu 5 victime confirmate
13:07 - DSU: Cinci decese confirmate în urma inundațiilor de la Galați