Ploiești: peste 130.000 de apartamente fără căldură furnizată în sistem centralizat. „E o minciună, avem gaz”

Ploiești: peste 130.000 de apartamente fără căldură furnizată în sistem centralizat. „E o minciună, avem gaz”
Foto: Hessam Nabavi (Unsplash.com)

Municipiul Ploieşti a rămas din nou, joi dimineaţă, fără căldura furnizată în sistem centralizat. Firma Consiliului Local Ploieşti care de câteva săptămâni asigură serviciul de termoficare în oraş anunţă că timp de opt ore cei peste 130.000 de abonaţi racordaţi la sistem nu vor avea agent termic.

Primarul respinge afirmaţiile celor care susţin că sincopele în furnizarea agentului termic ar fi cauzate de faptul că nu există gaz pentru producerea acestuia şi oferă o explicaţie.

Peste 130.000 de apartamente, dar şi instituţii publice sunt racordate la sistemul centralizat de termoficare

„Azi, 8 decembrie 2022, la ora 7:05 s-a oprit în prevenire de avarie CAF 2 (cazanul cu apă fierbinte – n.r.) din CET Brazi, pentru eliminare neetanşeităţi. Timp estimat pentru remediere opt ore”, informează societatea Termo Ploieşti SRL, firma Consiliului Local Ploieşti care de câteva săptămâni a preluat serviciul de termoficare, scrie Observator.

Primarul municipiului Ploieşti, Andrei Volosevici, a declarat că agentul termic pentru municipiul Ploieşti este produs doar în cazanul cu apă fierbinte 2 din cadrul CET Brazi, pentru că, după ce a fost de acord să predea autorităţilor locale instalaţiile din CET Brazi, Consiliul Judeţean Prahova nu a obţinut autorizaţie din partea ISCIR pentru restul instalaţiilor din CET.

„Este singurul cazan pe care ni l-a dat judeţul (Consiliul Judeţean Prahova,– n.r.) şi ne-a mai dat o turbină de 23 de megawaţi, ceea ce nu face nici pe departe faţă. La acest moment există patru conducte sparte pe care trebuie să le înlocuim. Ploieştiul se încălzeşte doar cu CAF 2, pentru că Ploieştiul a preluat doar CAF 2, pe care l-a preluat mai departe Termo Ploieşti SRL. În rest, nimic nu i s-a dat, toate-s la judeţ, se uită la ele”, a declarat Andrei Volosevici.

Primarul respinge acuzațiile conform cărora nu există gaz

Primarul a respins afirmaţiile celor care susţin că sincopele în furnizarea agentului termic ar fi cauzate de faptul că nu există gaz pentru producerea acestuia. „Se împrăştie informaţie că apar avarii pentru că a fost gaz decât până pe 7. E o minciună. Avem gaz până pe 14 (decembrie – n.r.) şi în continuare vom avea”, mai spune edilul.

Urmăriți B1TV.ro și pe