Cinci persoane, membri ai aceleiași familii, s-au prezentat la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II cu documente de identitate neoficiale, din care reieșea că sunt „traci”. Acestea se deplasau cu o mașină radiată din circulație. Șoferul a fost imobilizat de polițiștii de frontieră ungari, după ce a devenit agresiv, informează Agerpres. Potrivit aradon.ro, este vorba despre o familie din județul Timiș, care se întorcea din Danermarca. Bărbatul a susținut, într-un clip pe Facebook, că va depune o plângere penală pentru cele îndurate.
Surse din cadrul PTF Nădlac II, citate de Agerpres, au transmis că familia a prezentat documente nerecunoscute de statul român, în care scria că sunt cu toții cetățeni traci.
De asemenea, pe plăcuțele de înmatriculare ale maşinii cu care se deplasau era scris ”Tracia”.
Șoferul s-a enervat când a văzut că poliţiştii de frontieră ungari nu vor să-i permită tranzitarea frontierei. Potrivit aradon.ro, bărbatul și ceilalți membri ai familiei s-au blocat în mașină. După mai multe încercări, polițiștii de frontieră au reușit să deschidă autoturismul și să-l imobilizeze pe șofer. El a fost dus la un sediu din Ungaria al autorităţilor de frontieră, pentru cercetări suplimentare.
Sursă Video: Lugoj Info
Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.
„Menţionăm că, pe timpul derulării verificărilor, persoanele adulte au refuzat să colaboreze cu autorităţile maghiare pentru stabilirea identităţii, motiv pentru care acestea au fost oprite pe teritoriul statului vecin, pentru verificări suplimentare, iar pentru că şoferul s-a manifestat agresiv, a fost imobilizat de colegii maghiari”, au precizat reprezentanții Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Arad.
Purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Arad a precizat că este vorba despre cinci cetățeni români, doi adulţi, în vârstă de 31 şi 35 de ani, şi trei minori, cu vârste cuprinse între 7 luni şi 8 ani
„După stabilirea identităţii, procedură necesară pentru permiterea intrării în România şi continuării călătoriei, poliţiştii de frontieră au permis intrarea în ţară cetăţenilor români. Menţionăm că, pe timpul derulării verificărilor, persoanele adulte au refuzat să colaboreze cu autorităţile maghiare pentru stabilirea identităţii, motiv pentru care acestea au fost oprite pe teritoriul statului vecin, pentru verificări suplimentare, iar pentru că şoferul s-a manifestat agresiv, a fost imobilizat de colegii maghiari”, a explicat Filip Ionuţ Matei, purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Arad.
Polițiștii de frontieră arădeni au început cercetările în acest caz cu privire la comiterea mai multor fapte: tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, fals privind identitatea, conducerea unui vehicul neînmatriculat şi cu numere de înmatriculare false şi participaţie improprie la tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat.
Într-o postare pe Facebook, bărbatul a anunțat că va depune plângere penală deoarece i-au fost încălcate mai multe drepturi. „Mi-a fost îngrădită libertatea de mișcare, de gândire”, s-a mai plâns el.
„Dacă ai altă credință în afară de statul român ești considerat nebun. După ce au terminat maghiarii cu noi ne-au dus în sediul poliției din Nădlac unde ne-au ținut patru ore, după toată trauma asta, pe un coridor, cu băieții în mână. Doresc plângerea să o fac internațional pentru că intern guvernează o lege mârșavă. Când i-am întrebat de lege nu au răspuns. M-au tras afara din mașină, mi-au pus genunchiul pe cap ca la negrul ăla. M-am simțit umilit. Au venit că actele mașinii, că actele noastre nu sunt recunoscute de ei, deși au numere de înregistrare cunoscute pe tot pământul, prin Poștă, pentru că totul funcționează prin Poștă…”, a spus bărbatul, într-un mesaj video.
El a mai acuzat că Poliția de Frontieră e fictivă, nu are act de înființare și funcționează ilegal.