Lista completă a BOLILOR care te lasă fără permis AUTO! Atenție, tocmai au intrat în vigoare NOI reglementări: Verifică chiar ACUM!

Lista completă a BOLILOR care te lasă fără permis AUTO! Atenție, tocmai au intrat în vigoare NOI reglementări: Verifică chiar ACUM!

Codul rutier s-a îmbogăţit în 2019 cu o serie de prevederi noi.O schimbare importantă în Codul Rutier se referă la procedura de obţinere şi preschimbare a permisului de conducere, şi anume la introducerea unui nou control medical. Şoferii care nu sunt declaraţi admişi în urma acestui control nu vor avea dreptul de a conduce autovehicule, permisul acestora urmând să fie suspendat.

DRAMĂ TOTALĂ ÎN SHOWBIZ! IULIA VÂNTUR S-A ÎNNECAT ÎN LACRIMI! SALMAN KHAN, SĂLTAT DE MASCAȚI! E CUTREMURĂTOR CE A PUTUT SĂ FACĂ

Astfel, potrivit ordinului Ministerului Sănătăţii nr. 1428/2019, se introduce o nouă examinare medicală – pneumologie – pentru şoferii profesionişti, pentru depistarea apneei de somn. Examenul de pneumologie este obligatoriu doar pentru cei care vor permis pentru camioane de marfă sau pentru autobuze, adică pentru categoriile C, CE, C1, C1E, D, DE, D1 şi D1E. În acest fel, toţi şoferii care vor permis pentru acele categorii vor fi testaţi pentru apnee de somn, în condiţiile în care acum doar cei suspectaţi de apnee, indiferent de categorie, trebuie să se ducă la doctor pentru a obţine un aviz medical.

IMAGINI DE INFARCT CU INNA! A RENUNȚAT LA HAINE ÎN VĂZUL TUTUROR! POZELE AU AJUNS PE INTERNET (GALERIE FOTO)

În urma acestei examinări, candidatul va fi declarant apt/inapt. În cazul în care la una din specialităţile medicale menţionate în fişă candidatul este declarant inapt conducere auto, aceasta va fi şi concluzia finală a examenului medical, ceea ce înseamnă că acesta îşi poate lua adio de la permisul de conducere.

În afară de apneea de somn, mai sunt şi alte boli incompatibile cu permisul de conducere. Afecţiunile cardiovasculare grave, tulburările neurologice care afectează sistemul nervos sau bolile mintale sunt câteva dintre afecţiunile care ne lasă fără permis de conducere. Iată mai jos lista completă:

CUTREMUR MONDEN! GINA PISTOL A FUGIT CU UN ALT BĂRBAT! TOCMAI ȘI-A LUAT ADIO DE LA SMILEY (GALERIE FOTO)

Probleme cu vederea– Permisele de conducere nu pot fi obţinute sau reînnoite de către persoanele care au probleme cu vederea. De asemenea, nu au dreptul de a conduce nici cei care prezintă probleme în ceea ce priveşte sensibilitatea la contraste sau care prezintă tulburare a vederii. De asemenea, după pierderea temporară a vederii există o perioadă de adaptare de minimum 6 luni, pe durata căreia se interzice conducerea autovehiculelor. După aceste luni, conducerea se permite numai în urma unui aviz favorabil din partea medicilor oftalmologi.

REVOLTĂTOR! NU O SĂ ÎȚI VINĂ SĂ CREZI PE CE A CHELTUIT ANAMARIA PRODAN O AVERE! REGHECAMPF NICI MĂCAR NU A VRUT SĂ O VADĂ…(GALERIE FOTO)

Handicap locomotor– Permisele auto nu sunt eliberate sau reînnoite pentru candidaţii ori conducătorii auto care prezintă afecţiuni ale aparatului locomotor. Totuşi, în anumite condiţii, şi persoanele cu handicap fizic pot avea dreptul să conducă un autoturism. Astfel, este nevoie de avizul unei unităţi de asistenţă medicală autorizate, acordat în urma evaluării medicale a afecţiunii respective şi, în cazul în care este necesar, a efectuării unui test practic.

Afecţiuni cardiovasculare– Permisul nu poate fi obţinut sau reînnoit de către persoanele care prezintă tulburări grave ale ritmului cardiac ori angină pectorală de repaus sau emoţie. De asemenea, şi cei care suferă de tensiune arterială anormală pot să nu aibă dreptul de a conduce, iar cei care poartă stimulator cardiac, precum şi cei cu antecedente de infarct miocardic, pot avea permis numai cu avizul medicului şi cu condiţia de a evalua verificări medicale periodice.

DISPERARE PENTRU ANDREEA BĂLĂN! HACKERII I-AU FURAT CELE MAI INTIME FOTOGRAFII! DOAMNE, CE RUȘINE

Diabetul zaharat– Nu se emit sau reînnoiesc permisele de conducere nici pentru şoferii cu episoade repetate de hipoglicemie acută. Cei care suferă de diabet zaharat şi fac tratament medicamentos pot avea permis numai pe baza unui aviz medical autorizat şi pe baza unor controale medicale periodice (cel puţin o dată la cinci ani).

Afecţiuni neurologice– Permisele de conducere nu sunt eliberate sau reînnoite celor care prezintă afecţiuni neurologice grave, precum epilepsia.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`