Ministerul Economiei: Banii din Măsura 2- Capital de lucru  încep să ajungă odată cu publicarea Legii bugetului de stat în Monitorul Oficial

Ministerul Economiei: Banii din Măsura 2- Capital de lucru  încep să ajungă odată cu publicarea Legii bugetului de stat în Monitorul Oficial
sursa foto: pixabay

Banii din Măsura 2- Capital de lucru, fonduri puse la dispoziție de către Ministerul Economiei, încep să ajungă odată cu publicarea Legii bugetului de stat în Monitorul Oficial, urmând a fi disponibili aproximativ 150 milioane de euro, iar procedura de plată durează efectiv o săptămână.

În cadrul Măsurii 2, sunt total de plată 650 de milioane de euro. Ministerul Economiei menţionează că va propune în timp foarte scurt timp o Ordonanţă de Urgenţă care să grăbească plăţile, fondurile pentru această măsură fiind acum alimentate din două surse, POC şi React EU, iar deblocarea restului de finanţare e îngreunată.

„Publicarea Bugetului 2021 în Monitorul Oficial porneşte plăţile pentru contractele de ajutor de stat din Măsura 2 – Capital de lucru. Vor fi disponibili imediat aproximativ 150 milioane de euro. Este important să ştiţi că procedura de plată durează efectiv o săptămână, până ce banii ajung la bănci, iar ele pot începe plăţile către beneficiari”, precizează Ministerul Economiei.

Până la data de 5 martie 2021, pe Măsura 2 erau transmise 22.226 solicitări, pentru 5,24 miliarde lei. Din total, au fost procesate 19.486 solicitări, pentru suma de 4,83 miliarde lei, din care au fost admise 16.692 solicitări în cuantum de 4,29 miliarde lei.

S-au semnat până acum 3.171 contracte în sumă de 1,09 miliarde lei şi au fost plătite 3.047 solicitări de 1,1 miliarde lei.

„Banii trebuie să parcurgă un circuit legal până la beneficiar. Ministerul Economiei Antreprenoriatului şi Turismului îi primeşte de la Trezoreria statului. Apoi îi înaintează agenţiei teritoriale, care, la rândul ei. îi trimite la bancă. Simultan, pentru operativitate, se trimite contractul aprobat, pentru semnare, la beneficiar.

După obţinerea semnăturii beneficiarului, plata se face imediat. În cazul în care sistemul merge fără defecţiuni, se pot face până la 1.000 de plăţi pe zi”, precizează Ministerul Economiei.

Ordinea plăţilor se va face în ordinea numerelor de identificare în Registrul Unic Electronic (număr RUE). Adică în ordinea în care s-au înscris potenţialii beneficiari.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`