Nicolae Ciucă: Primele gaze din Marea Neagră vor fi extrase la jumătatea acestui an

Nicolae Ciucă: Primele gaze din Marea Neagră vor fi extrase la jumătatea acestui an
Foto: Guvernul Ciucă / Facebook

Premierul Nicolae Ciucă a declarat că primele gaze din Marea Neagră vor fi extrase la jumătatea acestui an. Exploatarea va asigura circa un miliard de metri cubi pe an, adică aproximativ 10% din consumul anual înregistrat în România.

Nicolae Ciucă, despre extracția de gaze din Marea Neagră

„Primele gaze din Marea Neagră vor fi extrase de Black Sea Oil & Gas la jumătatea acestui an şi vom avea un miliard de metri cubi în plus pe an asiguraţi prin această investiţie.

În perimetrul de la Caragele există speranţe şi s-a discutat ca primele gaze să fie extrase în 2024, iar în perimetrul Neptun Deep, mai devreme de finele lui 2026 – 2027 nu putem să sperăm că vom avea gaze din Marea Neagră”, a declarat Nicolae Ciucă, la TVR 1.

Premierul a mai spus că, din acest punct de vedere, „România e o ţară norocoasă”.

Ciucă a afirmat apoi că acum există suficient gaz pentru consumul casnic și pentru industrie, dar mai e nevoie de circa 20% din consumul anual, din care 10% ar urma să fie asigurată prin exploatarea realizată de Black Sea Oil & Gas.

Totodată, șeful Guvernului a dat asigurări că Legea offshore va fi votată în scurt timp și va ajunge la președintele Klaus Iohannis pentru promulgare.

Ciucă: România nu e afectată de decizia Rusiei de a opri gazele către Bulgaria și Polonia

Nicolae Ciucă a mai susținut că, în acest moment, România nu e afectată de decizia Rusiei de a stopa livrarea gazelor către Bulgaria și Polonia.

„Prima grijă a fost să vedem în ce fel impactează această decizie asupra situației concrete din țara noastră. În funcție de măsurile care se vor lua la nivel european vă asigur că vom fi parte la ele.

Am asumat la nivelul coaliției această decizie prin care prețurile au fost stabilite la un anumit prag. (…) În această cascadă de situații de criză, deciziile guvernului au venit în sensul să protejăm cetățenii și economia”, a mai precizat prim-ministrul.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
07:18 - Volodimir Zelenski anunţă eliberarea a două localităţi din regiunea Herson
23:54 - Dan Șucu, fericit că a ales să investească la Rapid: „Este în mod cert o alegere cât se poate de bună”
23:37 - Consilierii lui Biden și Erdogan au avut o întâlnire neanunțată, la Istanbul. Discuții SUA – Turcia despre aderarea Finlandei și Suediei la NATO, dar și despre anexările rusești
23:11 - Cota apei în lacul de acumulare Tăul Mare a scăzut cu 40 de centimetri, anunță ISU Alba. Peste jumătate dintre persoanele din zona de risc din Roșia Montană au refuzat evacuarea (VIDEO)
22:47 - Cristian Preda: Eu dau în scris că Nicolae Ciucă a plagiat într-un mod grosolan. Există numeroși membri ai PNL foarte nemulțumiți că au în fruntea Guvernului și a partidului un om care a plagiat (VIDEO)
22:12 - Cristian Preda îi cere lui Nicolae Ciucă, acuzat de plagiat, să trimită o copie a tezei de doctorat la CNATDCU spre verificare / Decanul a mulțumit B1 TV: A fost singurul post prezent la protestul de la Ministerul Educației (VIDEO)
21:44 - Radu Carp, după protestul de duminică: Toți pierdem din aceste secvențe penibile. Strategia lui George Simion, falimentară. AUR nu reușește să capteze curentul de nemulțumire din societate (VIDEO)
21:18 - Victor Ponta critică Guvernul și Comisia Europeană: „Nu aud nicio soluție. Prețurile sunt la fel de mari ca în țările care nu au deloc energie” / „Nu cred că ne atacă rușii. E doar o poveste”
20:57 - Polițiștii, atacați cu pietre și înjurați de familia unui tânăr acuzat că a condus fără permis, în Olt
20:38 - Miliardarul Ion Țiriac a trăit momente uluitoare: „Dormeam unul pe pat, unul sub pat”