Se schimbă factura la gaze: Documentul va cuprinde mai multe detalii despre modul în care este facturat consumul

Se schimbă factura la gaze: Documentul va cuprinde mai multe detalii despre modul în care este facturat consumul
Foto: putereaconstanta.ro

Factura la gaze capătă o nouă înfăţişare. De la 1 iulie, documentul care va ajunge la consumatori va cuprinde mai multe detalii despre modul în care este facturat consumul. Factura se va schimba odată cu modificarea Regulamentului de Furnizare a Gazelor Naturale, informează B1 TV.

Noua factură pe care românii o vor primi de la 1 iulie va cuprinde informaţii detaliate despre modul în care este facturat consumul de gaze naturale, anunţă Autoritatea Naţională de
Reglementare în domeniul Energiei. Şi nu este singura noutate pe care o va aduce factura pentru aceste utilităţi. În fişă va exista şi o comparaţie între consumul actual şi cel din urmă cu un an, valabil pentru aceeaşi lună.

Nu vor lipsi nici adresele şi numerele de telefon unde pot fi transmise plângerile clienţilor, link-uri către firme specializate, dar şi detalii legate de dreptul clientului de a schimba furnizorul.

Odată cu noua factură, se va institui şi intervalul lunar minim în care clienţii îşi pot trimite indexul autocitit, şi anume cinci zile calendaristice. Momentan, acest interval este lăsat la latitudinea furnizorilor.

„Noul Regulament privind furnizarea gazelor naturale la clienții finali stabileşte principiile generale privind facturarea, perioada maximă de facturare, modul de determinare a consumului de gaze naturale aferent unei perioade de facturare, informațiile pe care furnizorul are obligaţia să le cuprindă în factura emisă clientului final, precum și modul de emitere, transmitere și plată a facturilor”, arată Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei, potrivit economica.net.

3,4 milioane de consumatori de gaze există la acest moment în ţara noastră. Consumul total, din fiecare an, cumulează aproximativ 11 miliarde de metri cubi de gaze.