Tănase Stamule, despre documentul cu măsurile fiscale: În Ministerul de Finanțe nu se lucrează pe aceste scenarii pe care le-a transmis MIPE. Nu înțeleg de ce domnul Câciu dă răspunsuri legate de politica fiscală (VIDEO)

Tănase Stamule, despre documentul cu măsurile fiscale: În Ministerul de Finanțe nu se lucrează pe aceste scenarii pe care le-a transmis MIPE. Nu înțeleg de ce domnul Câciu dă răspunsuri legate de politica fiscală (VIDEO)
Sursa foto: Facebook / Tănase Stamule

Tănase Stamule (PNL), decanul Facultății de Administrarea Afacerilor din cadrul ASE, a vorbit despre viitoarele măsuri fiscale, marți, la Știrile B1 TV prezentate de Alex Vlădescu, și susține că documentul apărut în presă „este răspunsul la o interpelare parlamentară dat de Ministerul fondurilor europene, MIPE”, iar „în Ministerul de Finanțe nu se lucrează pe aceste scenarii”.

Tănase Stamule (PNL), pe B1 TV, despre măsurile fiscale

Întrebat despre documentul dezvăluit de Profit.ro, liberalul a spus: „Acest document nu este din partea Ministerului de Finanțe, ci este răspunsul la o interpelare parlamentară dat de Ministerul fondurilor europene, MIPE, deci este o comunicare a MIPE, care nu are treabă cu politica fiscală a României, dată unui parlamentar și, în Ministerul de Finanțe, nu se lucrează pe aceste scenarii pe care le-a transmis MIPE. Nu înțeleg de ce domnul Câciu dă răspunsuri legate de politica fiscală, când nu are în atribuții așa ceva”.

„Există o preocupare masivă la nivelul ANAF pentru reducerea fraudei cu TVA și reducerea fraudei în general. Avem anul acesta 17 miliarde în plus încasări, deci vorbim de mult peste creșterea economică plus inflație (…). Se identificaseră peste 150 de metode de fraudare a TVA, care nu erau cumva frânate, și ușor-ușor domnul Boloș a început să taie toate aceste posibilități de a frauda TVA. În funcție de această eficiență, o să vedem cum va arăta cadrul fiscal de anul viitor”, a adăugat Tănase Stamule.

Ce a spus despre cheltuielile bugetare

„În 2018, 90% din absolvenții de rezidențiat plecau din țară. Salariul mediu al unui doctor era de 1.000 de euro brut. Astăzi este de 6.000 de euro brut (…). A crescut de 10 ori cheltuiala cu cadrele medicale din România, de 10 ori comparativ cu 2018. Din iunie, anul trecut, venitul mediu în învățământ – iarăși, nu vorbește nimeni despre chestia asta – a crescut cu 50%. Eu sunt cadru didactic, pot să vă confirm (…). Discuția este că 50% asta înseamnă 22 de miliarde de lei în plus bugetați anul acesta pentru învățământ. Pe lângă cheltuielile cu medicii și cheltuielile cu învățământul, mai avem o cheltuială față de anul trecut, de aproape 1% din PIB, 0,9% din PIB în plus la apărare”, a continuat Tănase Stamule.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`