Toți miliardarii sub 30 de ani și-au moștenit averea, arată cercetările. Niciunul n-a făcut vreodată un efort pentru bani

Toți miliardarii sub 30 de ani și-au moștenit averea, arată cercetările. Niciunul n-a făcut vreodată un efort pentru bani
Sursa foto: Freepik

Cincisprezece tineri miliardari sunt în primul val al unui transfer de bogăție de 5,2 miliarde de dolari de către cei în vârstă superbogați. Toți miliardarii lumii sub 30 de ani și-au moștenit averea, primul val al „marelui transfer de avere” în care se așteaptă ca peste 1.000 de oameni bogați să transmită moștenitorilor lor peste 5,2 miliarde de dolari în următoarele două decenii.

Anul acesta sunt mai mulți miliardari ca oricând

Există deja mai mulți miliardari decât oricând (2.781), iar numărul este de așteptat să crească în următorii ani, pe măsură ce o generație în vârstă de oameni superbogați se pregătește să-și transfere averea copiilor.

Cercetările revistei Forbes au descoperit că există 15 miliardari cu vârsta de 30 de ani sau mai puțin, dar că niciunul nu și-a creat propria avere, beneficiind în schimb de moșteniri uriașe.

Printre aceștia se numără și irlandezul Firoz Mistry, în vârstă de 27 de ani, și fratele său, Zahan, în vârstă de 25 de ani, care au fiecare aproximativ 4,9 miliarde de dolari din participațiile lor la Tata Sons, compania-mamă a conglomeratului indian Tate Group, care deține mărci de mașini, inclusiv Jaguar Land Rover.

Ei au moștenit participațiile de 4,6% din companie în 2022, după moartea tatălui lor, Cyrus Mistry, care a murit la mai puțin de trei luni după bunicul lor Pallonji.

Trei copii ai lui Leonardo Del Vecchio, fondatorul companiei de ochelari de soare de lux Luxottica, au devenit miliardari după moartea sa în 2022. Leonardo Maria, 28 de ani, Luca, 22 de ani, și Clemente Del Vecchio, 19 ani, au moștenit fiecare un pachet de 12,5% din acțiunile familiei din Luxemburg.

Holding Delfin, care deține aproape o treime din EssilorLuxottica, compania din spatele Ray-Ban și Oakley. Frații au o avere estimată la 4,7 miliarde de dolari fiecare.

Cea mai tânără miliardară din lume are 19 ani

Cea mai tânără miliardară din lume este Livia Voigt, în vârstă de 19 ani, care are o avere de 1,1 miliarde de dolari datorită unui pachet de 3,1% din WEG Industries, un producător brazilian de echipamente electrice co-fondat de bunicul ei Werner Ricardo care a murit în 2016. Pe listă se află și sora ei mai mare Dora Voigt de Assis, în vârstă de 26 de ani.

Experții băncii elvețiene UBS au declarat: „În următorii 20 până la 30 de ani, peste 1.000 dintre miliardarii de astăzi vor transfera mai mult de 5,2 miliarde de dolari moștenitorilor lor. Cum calculăm acest număr? Pur și simplu adunând bogăția celor 1.023 de miliardari care astăzi au 70 de ani sau mai mult.

„Privind pe termen mai lung, bogăția excepțională rezultată din boom-ul activității antreprenoriale din anii 1990 a pus bazele viitoarelor generații de familii miliardare.”

Cea mai bogată persoană de pe planetă este proprietarul majoritar al conglomeratului de bunuri de lux LVMH, Bernard Arnault. Are 75 de ani și recent și-a promovat copiii în roluri cheie în afacere. Arnault are o avere estimată la 233 de miliarde de dolari, o creștere cu 10% față de anul trecut.

Charles Koch, cel mai mare dintre frații industriași miliardari din SUA, are 88 de ani, în timp ce fratele său David are 79. Phil Knight, co-fondatorul miliardar al Nike, are 86 de ani.

Un total de 70 de miliarde de dolari vor fi moștenite de următoarea generație în următorii 20 de ani, potrivit estimărilor firmei de consultanță Cerulli Associates. Se așteaptă ca transferul să îi facă pe mileniali „cea mai bogată generație din istorie”, spune o cercetare a agentului imobiliar Knight Frank.

Unul dintre cei mai tineri miliardari care și-au făcut avere – în loc să moștenească – este Ben Francis, în vârstă de 31 de ani, fondatorul britanic al brandului de sport Gymshark. Averea lui este estimată la 1,3 miliarde de dolari.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
23:55 - Patru bărbați, reținuți după ce s-au bătut pe o stradă din Ploiești. Unul a folosit spray lacrimogen
23:40 - Cod galben de inundaţii pe râuri din judeţele Tulcea şi Constanţa, până luni după-amiaza
23:01 - Ciprian Ciucu: „Am scos la licitație amenajarea insulei Lacului Morii. Proiectul va avea finanțare europeană” (VIDEO)
22:27 - Ciprian Ciucu: „L-am susținut pe Nicușor Dan cât timp am fost președinte PNL București. El nu mi-a întors această mână întinsă” (VIDEO)
22:11 - Ciprian Ciucu: „PNL cu siguranță nu îl va susține pe Cristian Popescu Piedone” (VIDEO)
21:34 - Ciprian Ciucu: „Nicușor Dan a devenit un politician abil” / „Nu am încredere în sondajele de opinie. Sunt aruncate doar acele procente care îl avantajează pe cel care le comandă”
21:19 - Ciprian Ciucu, întrebat cine va fi candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei: “Nu știu să vă spun! Până acum eu sunt în filmul în care Cîrstoiu e candidatul dar văd și eu știrile și se anunță fel și fel de lucruri” (VIDEO)
20:54 - Ionuț Stroe, despre alegerile prezidențiale: „Nicolae Ciucă e omul potrivit pentru a face această candidatură” (VIDEO)
20:41 - Ionuț Stroe (PNL), despre decizia privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu: „Soluții sunt multe, din ambele partide. Ne dorim să avem acel candidat care să poată să meargă în forță până pe 9 iunie” (VIDEO)
20:10 - Tânăr în stare gravă după ce a fost împuşcat de poliţişti, în apropiere de Botoșani / Unul dintre gloanțe a penetrat organele interne