Cercetarea disciplinară nu va produce efecte pentru șoferii STB care intră pe traseu începând de sâmbătă, în condițiile în care nu există fapte de natură penală, a decis Consiliul de Administrație al societății de transport public, conform anunțului făcut de directorul general Adrian Criț, transmite Agerpres.
„Consiliul de Administraţie a luat o decizie astăzi, decizie prin care, în conformitate cu Codul Muncii, coroborat cu contractul colectiv de muncă, evidenţiază faptul – şi doreşte, pentru că suntem într-o situaţie de criză – şi asta a fost propunerea mea, fiind într-o situaţie de criză, ne trebuie soluţii pentru criză – bucureştenii vor deblocarea transportului public şi, atunci, ce a asumat CA – faptul că poate dispune ca pentru conducătorii de vehicule care intră pe traseu începând cu data de astăzi, cercetarea disciplinară în conformitate cu regulamentul intern să nu-şi producă efecte în condiţiile în care nu există fapte de natură penală”, a declarat directorul general al STB, sâmbătă, în a treia zi de grevă ilegală din STB.
Potrivit oficialului, va fi cercetat orice angajat care îngrădește dreptul unui șofer de a ieși pe traseu, iar acest lucru va fi comunicat organelor de anchetă.
„Colateral, doresc să precizez că, în urma ultimei analize, şi luând în considerare informaţii din zona publică, orice angajat care îngrădeşte dreptul unui şofer să iasă pe traseu va fi cercetat – şi acest lucru va fi comunicat organelor de anchetă. Trebuie să ştim cu toţii şi alt aspect: în condiţiile în care această grevă va continua, angajaţii nu vor mai beneficia de siguranţa locului de muncă”, a adăugat Adrian Criț.
El a atras atenția că Tribunalul București a luat două decizii „care constată caracterul ilegal al acestei greve”.
„Aceste decizii sunt executorii. Angajaţii trebuie să înţeleagă faptul că nu mai pot fi manipulaţi. Evaluând costurile pe care le are societatea, doar verificând rulajul care trebuia să fie efectuat, prestaţia pentru bucureşteni, s-a constatat că prejudiciul în momentul de faţă este undeva în jur de 20 de milioane lei. Nu acest lucru contează. Din păcate, bucureşteanul a fost privat de mobilitate, a fost privat de serviciul de transport public. Bucureşteanul trebuie să poată să călătorească la locul de muncă, la şcoală , la spital, în parcuri, astfel încât să îşi desfăşoare activitatea în cele mai bune condiţii”, a mai spus directorul general al societății.
Adrian Criț susține că pagubele produse STB „vor fi recuperate în instanţă de la cei care au provocat această grevă ilegală”.