A treia zi de grevă a angajaților STB. Câte vehicule au ieșit pe traseu sâmbătă dimineață (VIDEO)

A treia zi de grevă a angajaților STB. Câte vehicule au ieșit pe traseu sâmbătă dimineață (VIDEO)
Sursa Foto: Captură video/ Alex Lancuzov/ Facebook

Greva șoferilor de la STB continuă și sâmbătă, pentru a treia zi consecutiv. În această dimineață au ieşit pe traseu doar 3 tramvaie şi 10 autobuze, a declarat directorul general al Societății de Transport București, Adrian Criţ, pentru B1 TV.

La ora 8: 00 sunt 15 vehicule în traseu: – 2 vagoane de la Depoul Dudeşti, respectiv 401, 415, de pe linia 1; 5 vagoane de la Depoul Colentina, trei de pe linia 21 (-056, 016, 027), unul de pe linia 14 (123) şi unul de pe linia 36 (vagonul cu numărul 104); trei autobuze de la Giurgiului ( 6626 de pe linia 104; 6510 de pe linia 610; 4789 de pe linia 420); un autobuz de la Floreasca (6273, linia 442); două autobuze de la Obregia (4628 de pe linia 465 şi 6329 de pe linia 241) şi două autobuze de la Titan (4977 de pe linia 408 şi 4851 de pe linia 472)”, a precizat Adrian Criț.

Angajații STB cer în continuare demisia directorului general al societăţii

Nicușor Dan și sindicalişti au mers la negocieri vineri seară, însă nu au ajuns la un consens, angajaţii STB solicitând în continuare demisia directorului general al societăţii, care poate fi decisă numai de Consiliul de Administraţie al STB.

„Avem de-a face cu o manifestare total irațională, chiar dacă hotărârea a fost comunicată oficial azi, ea a fost pronunțată ieri. Să nu reiei lucrul în acest condiții, riscând pierderea contractului de muncă, condamnare penală, e o atitudine irațională pe care sincer n-o înțeleg”, afirmase, vineri dimineață, Nicușor Dan, Primarul General al Capitalei.

Nici măcar decizia Instanței de încetare a grevei, considerată ilegală, nu i-a determinat pe angajați sa-și reia activitatea.

O soluție ar fi disponibilizarea șoferilor STB care nu-ți reiau activitatea

În acest moment nu există discuții pe tema disponibilizării angajaților care refuză să-și reia activitatea, a precizat Adrian Criț, sâmbătă dimineață, în Matinalul prezentat de Luiza Cergan pe B1 TV.

Sper ca urmare a deciziei Tribunalului București, a discuțiilor cu familia, prietenii să-i facă să intre pe traseu. Nu ne gândim la repercursiuni împotrivă lor. Dorim doar să intre pe traseu. Ne vom gândi pe viitor ca criterii de selecție la angajare să fie mai dure… Astăzi este a treia zi de grevă, iar în contractul colectiv de muncă este prevăzut foarte clar că după 3 zile în care nu ți-ai îndeplinit atribuțiile de serviciu, măsura este desfacerea contractului colectiv de muncă. Nu ne gândim la așa ceva. Vrem să intre pe traseu, nu vrem să treacă și a treia zi”, a declarat directorul general al Societății de Transport București.

Greva STB a început joi

Angajaţii STB au intrat joi dimineață în grevă spontană, nemulțumiți de faptul că salariile nu au mai crescut în ultimii 3 ani, însă au cerut şi demisia directorului general al societăţii.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

ȘTIRE ÎN CURS DE ACTUALIZARE
Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe