Greva STB e ilegală, a decis Tribunalul București. Instanța a dispus reluarea imediată a activităţii

Greva STB e ilegală, a decis Tribunalul București. Instanța a dispus reluarea imediată a activităţii
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Tribunalul București a decis, vineri, că greva STB e ilegală. Instanța a dispus încetarea acțiunii de protest și reluarea imediat a activității. Aceeași decizie a fost pronunțată și joi, dar angajații societății au continuat greva. În acest context se vehiculează că STB ia în calcul inclusiv concedierea angajaților care nu revin la muncă. 250 de noi șoferi ar fi deja pregătiți să intre pe traseu.

Tribunalul București a stabilit, din nou, că greva de la STB e ilegală

Transportul public de suprafață în București e paralizat de joi dimineață, când angajații STB au intrat în grevă. Tribunalul București a stabilit că acțiunea e ilegală și a dispus reluarea lucrului. Hotărârea judecătoreasă, însă, nu a fost respectată, iar vineri angajații STB erau din nou în grevă. Iarăși Tribunalul Bucureștti a stabilit că greva e ilegală și a cerut reluarea activității imediat.

„Avem de-a face cu o manifestare total irațională, chiar dacă hotărârea a fost comunicată oficial azi, ea a fost pronunțată ieri. Să nu reiei lucrul în acest condiții, riscând pierderea contractului de muncă, condamnare penală, e o atitudine irațională pe care sincer n-o înțeleg”, afirmase, vineri dimineață, Nicușor Dan, Primarul General al Capitalei.

În jurul orei 12.00, acesta s-a întâlnit pentru discuții cu șefii de autobaze și de depouri ai STB.

Angajații STB care nu renunță la grevă ar putea fi concediați

„Vom face tot ce e posibil ca să deblocăm această situație. Sentința judecătorească e executorie. Angajații să înțeleagă că își periclitează locul de muncă. Cineva, cu bună știință, a încălcat contractul colectiv de muncă”, a declarat, vineri dimineață, Adrian Criț, directorul STB.

Surse din societate, citate de Economedia, susțin că STB se pregătește să suspende sau chiar să desfacă contractele de muncă ale angajaților care nu vor să renunțe la greva ilegală. 250 de șoferi noi sunt pregătiți să le ia locul.

„Mai au nevoie doar de 24 de ore de acomodare cu mașinile și pot să iasă în trafic”, au spus respectivele surse.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
23:25 - Lucian Heiuș, despre controlul uriaș de la „Dragonul Roșu”: Am decis ca inspectorii de la Antifraudă să sigileze depozitele pe care le găsesc cu obloanele trase. În jumătate de oră toate au fost deschise (VIDEO)
22:58 - Șeful ANAF, despre controalele și campaniile de prevenție din țară. Lucian Heiuș: Nu o să trimit niciodată controlul la un profesor, dar și el să înțeleagă că e normal să plătești un impozit pentru veniturile din meditații (VIDEO)
22:24 - Lucian Heiuș, noul președinte ANAF: Vrem să creștem conformarea voluntară și să reducem evaziunea fiscală, un flagel al economiei românești care pare că se accentuează tot mai mult (VIDEO)
21:57 - Startul finalei UEFA Champions League, amânat cu peste 30 de minute. Probleme la accesul pe Stade de France din Paris
21:52 - Drept la replică. Nordis Group spune că nu se pune problema insolvenței și că solicitarea depusă de Weststart este „nejustificată”: „Nu ne afectează lichiditatea și stabilitatea companiei”
21:34 - Ciprian Teleman, primul mesaj oficial după demisia din USR, cea mai recentă controversă din partid: „Nu am vrut să fie public dar a devenit public”
21:17 - Mesaj RO-ALERT în Capitală. Avertizare de ploi abundente și torențiale: „Evitați deplasările și luați măsuri de adăpostire și autoprotecție!” (FOTO)
21:00 - Sorana Cîrstea, părăsită?! Mesaje incendiare între Ion Țiriac Jr. și Ileana Lazariuc, în văzul tuturor (FOTO)
20:35 - Un oficial pro-rus din Herson spune că decizia pentru alipirea la Rusia ar putea să vină undeva „spre anul viitor”: „Nu se va întâmpla până în toamnă. Prima noastră sarcină este să restabilim ordinea”
20:12 - După eliminarea prematură de la Roland Garros, Simona Halep a anunțat încetarea colaborării cu un nume greu din echipa sa: „Voi prețui mereu prietenia noastră”