Cioloș a dispus înființarea Comitetului Interministerial al Coaliţiei Naţionale pentru Integrarea Refugiaţilor

Cioloș a dispus înființarea Comitetului Interministerial al Coaliţiei Naţionale pentru Integrarea Refugiaţilor
Foto: facebook.com/dacianciolos

Comitetul Interministerial al Coaliţiei Naţionale pentru Integrarea Refugiaţilor a fost înființat din decizia premierului, acesta urmând a fi coordonat de către Ministerul Muncii, informează Mediafax.

„Comitetul are ca obiectiv integrarea refugiaţilor, conform obligaţiilor pe care România le are în calitate de stat membru al UE” şi va avea ca atribuţii „integrarea şi adaptarea refugiaţilor în societatea românească, (…) precum şi identificarea corectă şi completă a problematicii refugiaţilor, alegerea soluţiilor optimale, asigurarea implementării măsurilor şi coordonarea lor pentru atingerea obiectivului stabilit”, se arată într-o decizie a premierului Dacian Cioloș, publicată vineri în Monitorul Oficial.

Din componența acestui Comitet vor face parte Cancelaria Primului-Ministru, alături de Secretariatul General al Guvernului şi celelalte ministere, Inspectoratul General pentru Imigrări, SRI, SIE, STS, Asociaţia Comunelor din România, Asociaţia Oraşelor din România, Asociaţia Minicipiilor din România şi Uniunea Naţională a consiliilor Judeţene din România.

„Ministerele vor fi repezentate în cadrul Comitetului la nivel de ministru sau secretar de stat, iar instituţiile publice, organele de specialitate ale administraţiei publice centrale şi structurile asociative ale autorităţilor administraţiei publice locale, de către conducătorii acestora”, se mai arată în decizie.

La ședințele Comitetului, care vor avea loc la palatul Victoria, vor putea participa în calitate de invitați permanenți reprezentanți ai societății civile. În plus, în funcție de caz, vor putea lua parte și experţi din cadrul altor autorităţi ale administraţiei publice centrale.

Ministerul Muncii este cel care va coordona Comitetul și va asigura şi colaborarea cu Parlamentul European, Comisia Europeană, Consiliul European şi unităţile subordonate, în vederea atingerii obiectivelor stabilite.

Structura se va reuniu lunar și de câte ori va fi necesar, iar şedinţele vor avea loc în prezenţa majorităţii membrilor, urmând ca deciziile să fie adopate cu majoritatea simplă a celor prezenţi.
În cadrul acestei structuri vor funcţiona cinci grupuri de lucru: Grupul de lucru pentru Armonizare legislativă, Grupul de lucru pentru Logistică primară, Grupul de lucru Integrarea locală, Grupul de lucru Integrarea societală şi Grupul de lucru Integrarea culturală.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`