Emilian Imbri: Cei care se îmbolnăvesc de COVID-19 vin prea târziu la spital. După a patra zi, starea se agravează (VIDEO)

Emilian Imbri: Cei care se îmbolnăvesc de COVID-19 vin prea târziu la spital. După a patra zi, starea se agravează (VIDEO)
Foto: ASSMB

România este la un pas să depășească 1.000 de cazuri noi pe zi. Ieri s-au înregistrat 953 de cazuri, iar infectările cresc cu câte 100 pe zi. Și deja in multe spitale s-au ocupat locurile la ATI. Institutul Matei Balş are ocupate toate cele 19 paturi de la terapie intensiva.

De asemenea, nici la spitalul „Victor Babeş” din Capitală nu mai există vreun loc liber pentru formele grave de boala. Medicul Emilian Imbri, fostul manager al Spitalului Victor Babeș din București a vobrit, despre numărul de cazuri de COVID-19, dar și despre impactul pe care noile îmbolnăviri le au asupra sistemului medical.

Este o dovadă a faptului că cei care se îmbolnăvesc întârzie prezentarea la medic și în special la spital. Încercă să se trateze acasă, singuri și boala asta este o boală care ne-a arătat în primele ei faze de atac ne-a arătat că evoluează cu simptomatologie relativ ușoară și brusc, după a patra zi se agravează starea generală și se alterează funcțiile vitale, fapt ce determină nevoia bolnavului de monitorizare și de îngrijiri în ATI”, a declarat medicul Emilian Imbri, când a fost întrebat care este motivul pentru care tot mai mulți oameni ajung în ATI, cu COVID-19.

Spitalul Victor Babeș a rămas fără locuri la ATI, pe secția COVID-19

Spitalul Victor Babeș nu mai are locuri în ATI, în secția COVID-19, iar la Marius Nasta ultimul pat s-a ocupat miercuri dimineața.

Primele locuri care s-au ocupat au fost în spitalele COVID, urmând ca mai apoi să intre și alte unități medicale, în funcție de cum se ocupă paturile care din spitalele care sunt spitale de pneumologie și infecțioase. Urmează să se aloce paturi din celelalte spitale”, a explicat medicul, în exclusivitate pentru B1 TV.

Medicul Emilian Imbri spune că oamenii trebuie să fie conștienți de faptul că vaccinarea este cea mai bună soluție, dar și de posibilitatea în care ar putea să nu dezvolte o formă gravă de COVID-19, care i-ar putea băga în spital.

Fostul manager al Spitalului Victor Babeș a precizat că bolnavii de COVID-19, nevaccinați, ar putea îngreuna accesul în spitale, al persoanelor ce au nevoie de îngrijiri medicale, dar nu din cauza infecției cu SARS-CoV-2.

Următoarea perioadă, marcată de o creștere a numărului de cazuri

Medicul Emilian Imbri a anunțat că în următoarea perioadă România ar putea înregistra o creștere a numărului de cazuri de COVID-19, având în vedere că acest trend ascendent poate fi observat și în restul statelor.

Vom înregistra o creștere a numărului de cazuri, care nu se datorează unei relaxări de moment, ci relaxării continue prin care trecem. Orice mod de a încerca să explici cum poți să te aperi, devine o încălcare a unor drepturi. Aș propune introducere la Facultatea de Drept și „Dreptul omului primitiv” pe care nu l-am studiat și poate am găsit  și acolo niște drepturi pe care România încă nu le-a acordat celor care ignoră și sfidează și cu bună știință își cumpără certificate false de vaccinare”, a explicat medicul Emilian Imbri, pe B1 TV.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`