"Idea poetică este şmecheră şi se află cu titlul la sentimente". Elevii s-au întrecut în perle la Simularea de Bacalaureat la Limba Română (VIDEO)

"Idea poetică este şmecheră şi se află cu titlul la sentimente". Elevii s-au întrecut în perle la Simularea de Bacalaureat la Limba Română (VIDEO)
Foto: ziare.com

A plouat cu perle la Simularea pentru Bacalaureat la Limba Română, informează B1 TV. Elevii au abordări din ce în ce mai originale în privința subiectelor.

Dacă romanul Ion i-a încurcat pe elevii din clasa a douăsprezecea, în privinţa legilor tinerii nu au ezitat să-şi exprime părerile: „Eu băiat însămi vreau să spun ca nu prea ştiu despre legi, dar îmi plac când se dau. Mai potoleşte şi ei hoţia şi golănia din ţara asta”

A fost doar una dintre perlele cu care elevii au umplut paginile la simularea pentru Bacalaureat de la Limba Română. Cerinţa a fost simplă: liceenilor de la profilul real sau filiera tehnologică li se cerea să „descrie particularităţile de construcţie a unui personaj dintr-un text narativ” de Liviu Rebreanu sau George Călinescu.

Numai că elevii au dat greş şi au încurcat romanele sau autorii:

„Roman psihologic, parcă e Ion, am învătat genul liric, sau drama Ion”.

„Rebreanu are surse gârlă de aceia a scris în 25 de ani, nu a ştiut ce să aleagă”.

„Ion de Marin Preda este sugestiv”.

„În opinia mea romanul ,,Moromeţii” are la bază tema iubirii dintre Ştefan si Ela”.

„Ultima noapte de război întâia zi de dragoste este încarcată de sentimentalism deoarece prezintă drama lui Ştefan care o iubea mult pe Otilia”.

”Astfel, Călinescu împreună cu G o manevrează pe femeie să pună laba pe bani nu să trăiasca cu gânduri filosofice, femeie şmecheră, cine mai ţine la literatură”.

Nici din comentariile poeziilor nu au lipsit perlele:

„E profundă tema poeziei, nu îţi poţi da seama de ea, poetul e cam visitor şi se stinge uşor-uşor în lume”

„Idea poetică este şmecheră şi se află cu titlul la sentimente”

„Cartea nu este promovată pe internet, ăştia în fiecare an greşesc subiectele”

„Eu nu utilizez internetul pentru cărţi, eu vorbesc cu prietenii pe facebook, stau la chat cu ei, îmi caut prieteni noi, mai dau câte un like din când în când când văd cate un scriitor care postează ceva pe perete, dacă e smecher dau şi share”

„Am copiat subiectele să creadă mama că am scris mă plictiseam o ora şi juma pe aici”.

„Oricum nota nu se trece în catalog, vă pupă fratele vostru”, şi-a încheiat lucrarea un licean.

Elevii s-au întrecut în perle la Simularea de Bacalaureat la Limba Română

#DIRECT_ONE_bxhcvp#

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`