La bibliotecă sau la pușcărie? O vasluiancă a optat pentru a doua variantă

La bibliotecă sau la pușcărie? O vasluiancă a optat pentru a doua variantă
sursă foto: captură YT

O vasluiancă oprită de polițiști după ce a fost depistată la volanul unui autoturism în stare avansată de ebrietate și fără permis a decis să înfrunte până la capăt legile și logica semenilor. Femeia a decis: mai bine la pușcărie decât să calce într-o bibliotecă.

Instanța Judecătoriei Huși a considerat că o femeie condamnată, în 2020, la un an de închisoare cu suspendare trebuie să meargă, totuși, după gratii, întrucât a refuzat să respecte condițiile impuse de judecători. A refuzat să presteze munca într-o bibliotecă unde instanța o obligase să presteze muncă nerenumerată în folosul comunității, ca o condiție pentru a-i fi suspendată pedeapsa – relatează Vremea Nouă.

Femeia nu a apreciat condițiile lăsării în libertate

„La bibliotecă avea de făcut 60 de ore în folosul comunității. Unii sunt trimiși la primărie, alții la școli și alții la serviciul de curățenie, la dat cu mătura pe stradă. Dacă nu muncești acolo unde ești trimis, atunci Serviciul de Probațiune propune revocarea suspendării executării pedepsei.

Chiar dacă, să spunem, acestei persoane nu îi prea place biblioteca sau cărțile, ar fi trebuit să execute orele. E o pildă pentru toți cei care sunt obligați la muncă în folosul comunității. Nu le efectuezi, te duci la închisoare”, a precizat un avocat pentru sursa citată.

Femeia a fost depistată în trafic de polițiștii rutieri în 2018: deși nu deținea permis de conducere, s-a urcat la volanul unei mașini și circula pe drumurile publice.

Procesul a durat doi ani iar pe parcursul său a fost nevoie de mai multe termene în care instanța a decis să o aducă cu mandat, întrucât era greu de găsit, fiind plecată peste hotare.

Din cauza pandemiei, iar procesul a fost suspendat, ca, în final, după reluare, femeia să fie condamnată cu suspendare, dar cu efectuarea de muncă în folosul comunității a 60 ore la o bibliotecă.

Recent, instanța a admis propunerea Serviciului de Probațiune de a revoca suspendarea pedepsei

Au mai fost, conform legii, și alte condiții impuse de instanță: să comunice toate detaliile necesare despre plecarea din zonă, despre sursele de venit și alte aspecte, clar stabilite în sentință, celor de la Serviciul de Probațiune.

Termenul de încercare în acest caz a fost de doi ani, însă în cuprinsul său, vasluianca nu s-a conformat cerințelor.

A fost repartizată la o bibliotecă, dar nu s-a prezentat: locuia peste hotare şi a folosit acest aspect în apărarea sa.

Dar, pentru că nu s-a conformat şi nici nu a informat autorităţile despre plecarea sa din ţară, Serviciul de Probaţiune a cerut revocarea suspendării pedepsei, cerere aprobată de instanţă, a precizat publicația locală.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`