Magazinul Prosper nu avea autorizație de securitate la incendiu. Raed Arafat: Incendiul a fost lichidat (VIDEO)

Magazinul Prosper nu avea autorizație de securitate la incendiu. Raed Arafat: Incendiul a fost lichidat (VIDEO)
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Secretarul de stat în MAI, Raed Arafat a vorbit la Jurnalul de pe B1 TV despre incendiul de la magazinul Prosper din Sectorul 5. Arafat a precizat că centrul comercial nu avea autorizație de securitate la incendiu. Pentru moment, cetățenii din zonă s-au întors la casele lor, însă pompierii vor continua să supravegheze zona în care a izbucnit incendiul.

„Incendiul a fost lichidat. Au rămas pompieri pentru monitorizarea situației și au fost chemați experți de la Institutul de Stat în Construcții pentru evaluarea clădirii (…) urmează să se întocmească un proces verbal despre situația clădirii (…) Pentru cei care au bunuri în interior sau doresc să intre în interior există un risc major, mnotiv pentru care pompierii vor rămâne acolo și nu se va intra în această perioadă în clădire”, a declarat Arafat, pe B1 TV.

Clădirea magazinului Prosper nu avea autorizație de securitate la incendiu

Secretarul de stat în MAI a precizat că imobilul în care se afla magazinul Prosper avea aviz de la ISU, dar nu avea autorizație de securitate la incendiu.

„Avea aviz, dar nu avea autorizație din ce am înțeles. Deci avizul era obținut, dar autorizația nu. Totuși, acestea sunt informații în dinamică și se schimbă pe măsură ce vin datele de la ISU (…) În 2017  a obținut aviz, dar nu are autorizație. Ultimul control făcut de ISU București Ilfov era în 2021”, a mai declarat Raed Arafat, pe B1 TV.

Degajările de fum nu mai reprezintă un pericol

În cursul zilei de marți a fost emis un mesaj Ro-Alert cu privire la degajările mari de fum, iar locatarii blocurilor din apropiere au fost evacuați. La acest moment, fumul nu mai reprezintă un pericol, după cum a precizat șeful DSU.

Nu, s-a dat mesaj Ro-Alert când fumul era intens, astfel în cât oamenii să se ferească și să închidă geamurile (…) La acest moment nu mai există niciun pericol și niciun risc, situația este sub control, pompierii și-au făcut treaba și urmează să o anchetă pentru a investiga cauzele incendiului (…) Traficul a fost restabilit, circulația a fost reluată”, a mai explicat secretarul de stat.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
15:38 - Cum funcționează contra propaganda ucraineană? Povestea unei tinere care vorbește cu mii de ruși în Telegram: „Sper că cel puțin câțiva oameni vor ajunge la ideea că ‘Soțul meu îmi este mai drag decât Herson'”
15:37 - Niculae Bădălău, arestat preventiv, a fost revocat de Parlament de la Curtea de Conturi (VIDEO)
15:29 - Preotul Vasile Bratie, despre venirea lui Moș Nicolae în copilăria sa: „Aveam nişte opinci roase de capră pe care nu puteam să le dăm cu cremă, dar le spălam şi le aşezam frumos lângă uşă”
15:27 - Ambasadorul Emil Hurezeanu, despre aderarea la Schengen: Președintele Austriei are o opinie favorabilă României. Decizia finală aparține guvernului, iar semnalele nu sunt optimiste
15:11 - Veste uriașă pentru Simona Halep: „S-a stabilit clar modul în care a ajuns substanța în organism”
15:08 - Tudor Chirilă, replici dure la adresa lui Denis Roabes: „Știți cum e la fotbal? Când echipa joacă bine e meritul jucătorilor, când echipa nu joacă bine e vina antrenorului”
15:06 - Adrian Negrescu, despre „taxa pe soare”: E ca un fel de bomboană pe colivă în sectorul energetic. Virgil Popescu s-a pierdut în declarații. De fiecare dată când a fost vorba de energie, au fost măsuri ezitante (VIDEO)
14:59 - Dani Mocanu a făcut ravagii pe TikTok. Manelistul s-a filmat în timp ce își distrugea bolidul în valoare de 200.000 de euro
14:58 - Sirenele se aud iar la Kiev, Rusia a lansat un nou atac cu peste 100 de rachete asupra Ucrainei
14:56 - România nu este Acarul Păun al Europei