Incendiu puternic la magazinul Prosper din București. A fost trimis și mesajul Ro-Alert din cauza degajărilor mari de fum

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

UPDATE 23:27 – Incendiul de la magazinul Prosper din București a fost lichidat. O serie de investigații au loc la fața locului pentru a se stabili cauzele izbucnirii flăcărilor. Secretarul de stat Raed Arafat a declarat pentru B1 TV că centrul comercial nu avea autorizație de securitate la incendiu. 

La fața locului vor mai rămâne pompieri pentru securizare zonei și pentru a se asigură că nimeni nu pătrunde în clădire. Pentru moment, șeful DSU a transmis că nu există risc de prăbușire în ceea ce privește clădirea magazinului din Calea 13 Septembrie, iar circulația a fost reluată.

UPDATE 18:45 – Incendiul a fost localizat, iar pompierii lucrează pentru lichidare acestuia. La fața locului intervin peste 20 de autospeciale, 6 autoscări, 2 descarcerare, 8 ambulanțe.

Flăcările s-au extins rapid la acoperișul clădiri, iar ulterior la pereții exteriori. Magazinul Prosper ar mai avea atașate câteva anexe, printre care și o piață.

UPDATE 18:30 – Secretarul de stat Raed Arafat atenționează că există riscul ca magazinul să se prăbușească, având în vedere că structura de rezistență a clădirii a fost afectată de incendiu.

UPDATE 17:55 – Mai multe blocuri de lângă magazinul Prosper ar fi fost deja evacuate, pentru protejarea locuitorilor. Din informațiile de la această oră, bucăți din acoperișul care a ars cad pe bulevard.

Știrea inițială: Un incendiu puternic a izbucnit, în urmă cu puțin timp, la magazinul Prosper din București. Autoritățile au trimis și mesajul Ro-Alert, având în vedere degajările mari de fum semnalate în zonă. Reamintim că magazinul Prosper este situat în Sectorul 5, pe Calea 13 Septembrie.

Zona este acoperită de un nor de fum, după ce acoperișul centrului comercial situat în Sectorul 5 aluat foc, după cum informează Inspectoratul pentru Situații de Urgență, potrivit G4media.

Incendiu puternic la magazinul Prosper din București

Din primele informații, nu au fost înregistrate victime, iar persoanele care se aflau în interiorul centrului comercial Prosper au fost evacuate de către pompierii sosiși la fața locului. Mai multe imagini, în galeria foto de AICI!

La fața locului, pompierii acționează cu 8 autospeciale de stingere și 2 autoscări. Totodată, locuitorii din zonă sunt sfătuiți să închidă ferestrele, având în vedere degajările mari de fum.

Foto: Facebook / InfoTrafic București / Mădălin Ionuț

Atenționare Ro-Alert, trimisă locuitorilor din zonă în urma incendiului

Din cauza degajărilor mari de fum, ISU a decis trimiterea unui mesaj RO-Alert cetățenilor aflați în apropierea centrului comercial din Sectorul 5.

Astfel, acestora li se recomandă să închidă ferestrele locuințelor și să nu blocheze traficul din proximitatea magazinului Prosper, de pe Calea 13 Septembrie din București. Totodată, un bloc de locuințe situat lângă centrul comercial a fost evacuat.

Urmăriți B1TV.ro și pe