Raed Arafat, despre incendiul de la centrul comercial Prosper: Există riscul ca magazinul să se prăbușească  

Raed Arafat, despre incendiul de la centrul comercial Prosper: Există riscul ca magazinul să se prăbușească   
Foto: colaj Inquam Photos / George Călin / Facebook / InfoTrafic București / Mădălin Ionuț

Șeful DSU, Raed Arafat a vorbit despre incendiul de la magazinul Prosper. Secretarul de stat a ținut să tragă un semnal de alarmă cu privire la rezistența clădirii și atenționează că magazinul s-ar putea prăbușii.

Reamintim că incendiul a izbucnit marți după-amiază, la un centru comercial din Sectorul 5. Flăcările au cuprins inițial acoperișul clădirii, iar mai apoi s-au extins și la pereții exteriori ai clădirii.

Raed Arafat, prima reacție după incendiul de la magazinul Prosper

Șeful DSU a explicat faptul că imobilul s-ar putea prăbuși, având în vedere că structura acestuia ar fi fost afectată, potrivit Antena 3.

Mai mult decât atât, bucăți din acoperișul magazinului din 13 Septembrie au căzut pe bulevard. La fața locului, intervin 27 de autospeciale, 6 autoscări, 2 mașini de descarcerare și 8 ambulanțe.

Situația este sub control. Incendiul este controlat, dar încă nu este lichidat. Riscul de propagare este aproape de 0. Victime nu avem, va fi verificată întreaga clădire. 

Fiind o clădire pe structură metalică există un risc, după un astfel de incendiu, de prăbușire și la acest lucru sunt extrem de atenți pompierii”, a declarat Raed Arafat.

Aproximativ 1.200 mp din magazin, afectați de incendiu

Autoritățile informează că incendiul a fost localizat în totalitate și se lucrează pentru lichidarea acestuia. Totodată, aceștia au transmis că peste 1.200 mp au fost afectați de flăcările de marți după-amiază.

Un bloc situat în apropierea centrului comercial din Sectorul 5 a fost evacuat de către angajații ISU. La fața locului intervin peste 20 de autospeciale, 6 autoscări, 2 descarcerare, 8 ambulanțe.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
16:07 - Monica Anghel, răspuns tranșat la criticile fanilor: „Nu le-aș da un sfat femeilor să slăbească neapărat, dacă se simt bine în pielea lor și grase”
16:01 - O angajată a Primăriei Pașcani, acuzată de trafic de influență: ar fi primit aproximativ 45.000 de euro de la mai multe persoane cu scopul de a le rezolva solicitările
15:51 - Muncitorii români din Croația continuă protestele în Zagreb. N-au fost plătiți de două luni
15:50 - Primăria Brașov, amendată după accidentul în lanț din zona Dârste
15:38 - Cum funcționează contra propaganda ucraineană? Povestea unei tinere care vorbește cu mii de ruși în Telegram: „Sper că cel puțin câțiva oameni vor ajunge la ideea că ‘Soțul meu îmi este mai drag decât Herson'”
15:37 - Niculae Bădălău, arestat preventiv, a fost revocat de Parlament de la Curtea de Conturi (VIDEO)
15:29 - Preotul Vasile Bratie, despre venirea lui Moș Nicolae în copilăria sa: „Aveam nişte opinci roase de capră pe care nu puteam să le dăm cu cremă, dar le spălam şi le aşezam frumos lângă uşă”
15:27 - Ambasadorul Emil Hurezeanu, despre aderarea la Schengen: Președintele Austriei are o opinie favorabilă României. Decizia finală aparține guvernului, iar semnalele nu sunt optimiste
15:11 - Veste uriașă pentru Simona Halep: „S-a stabilit clar modul în care a ajuns substanța în organism”
15:08 - Tudor Chirilă, replici dure la adresa lui Denis Roabes: „Știți cum e la fotbal? Când echipa joacă bine e meritul jucătorilor, când echipa nu joacă bine e vina antrenorului”