Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, despre creșterea salariilor profesorilor: „Voință politică există, trebuie să facem în așa fel să existe și resursele necesare respectării promisiunilor” (VIDEO)

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, despre creșterea salariilor profesorilor: Voință politică există, trebuie să facem în așa fel să existe și resursele necesare respectării promisiunilor (VIDEO)

Ministrul Educației a admis vineris eara, în emisiunea News Pass, moderată de Laura Chiriac, că salariile personalului din învățământ este foarte mic, dar trebuie găsite soluții bugetare pentru a face posibile promisiunile:

„Am avut o asumare directă, clară, fără niciun feld e exprimări care să lase urmă de îndoială din partea premierului României. Este un motiv suficient pentru încrederea pe care am văzut-o din partea sindicatelor din învățământ.

Ministrul de finanțe n-a vrut să spună nimic mai mult decât că este nevoie de calm, este nevoie de discuție, așa cum a fost discuția de astăzi pentru identificarea resurselor. Voință politică există, trebuie să facem în așa fel să existe și resursele necesare respectării promisiunilor. Mi-am mainifestat convingerea că profesorii vor privilegia interesul copiilor chiar dacă revendicările personaluluid in învățământ sunt pe deplin justificate. Salariul unui debutant, este de 2.597 de lei. Dacă noi credem că un absolvent de top, pentru acest salariu renunță la orice altă variantă pe care o are pentru a îmbrățișa cariera didactică, ne înșelăm.

La final de carieră pentru un profesor cu peste 40 de ani vechime, salariul ajunge la 4.398 de lei, net”, a spus ministrul Sorin Cîmpeanu.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră