O grupare formată din 75 de HACKERI ROMÂNI a dat TUNUL cel mare! Sute de persoane din toată EUROPA, țepuite. Te numeri printre ei?

O grupare formată din 75 de HACKERI ROMÂNI a dat TUNUL cel mare! Sute de persoane din toată EUROPA, țepuite. Te numeri printre ei?
foto: reporterNTV.ro

O grupare formată din 75 de hackeri români din „Hackerville” (Drăgăşani, Vâlcea) au dat un mare tun de 4,5 milioane de euro.

Hackerii români au dat mai multe țepe pe diverse site-uri din aproape toată Europa, iar banii au fost investiţi în imobile şi ansambluri rezidenţiale, conform Adevărul.

Reţeaua, care funcţiona ca o corporaţie, a fost capurată cu ajutorul poliţiştilor germani şi cu sprijin financiar de la Eurojust.

Ilie Daniel Rusu (28 de ani) este unul dintre hackeri de Drăgaşani, celebrul orăşel aflat la 50 de kilometri de Râmnicu-Vâlcea, supranumit „Hackerville”.

Rusu i-a uimit pe procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) Vâlcea care l-au monitorizat o perioadă de timp. Bărbatul coordona un grup infracţional organizat în Bucureşti la care au aderat 74 de persoane.

Gruparea ar fi prejudiciat peste 1.000 de persoane din România, Germania, Cehia, Italia, Franţa etc., cu peste 4,5 milioane de euro.

Opt persoane au fost arestate preventiv şi alte trei au fost plasate în arest la domiciliu, fiind urmărite penal în dosarul de fraudă informatică, fals informatic şi spălare de bani, în care anchetatori români şi germani au făcut, marţi, 64 de percheziţii în nouă judeţe şi în Bucureşti.

Gruparea funcţiona ca o corporaţie

În esenţă, gruparea coordonată de Rusu punea pe diferite site-uri din Europa anunţuri de vânzare a unor bunuri fictive. Amatorii de oportunităţi transferau banii, dar nu primeau nimic în schimb. Gruparea lui Rusu era organizată ca o adevărată corporaţie, unde cei angajaţi aveau rolurile lor bine definite.

Primul palier era format din lideri, cei care coordonau totul, cel mai important lucru fiind recrutarea unor angajaţi buni. Rusu era cel care coordona deschiderea de conturi în România şi străinătate, şi cel care avea grijă să ascundă urmele banilor.

Al doilea palier era format din tineri care puneau anunţurile fictive pe diferite site-uri, discutau cu clienţii şi se ocupau de transferul banilor. Erau cei care păcăleau victimele.

Al treilea palier era format din membri denumiţi „săgeţi”, care au avut rolul de a deschide conturi bancare în România şi străinătate pe care le puneau la dispoziţia grupului, în schimbul unor sume de bani. De exemplu, doar în aprilie 2016, palierul trei a deschis 230 conturi în străinătate şi aproximativ 120 de conturi în România.

Toate aceste conturi erau controlate de Rusu, prin intermediul serviciilor de on line banking, transferând din conturile din străinătate (unde victimele infracţiunilor erau determinate să vireze banii) în conturi bancare din România, de unde le retrăgea cu cardul.

Pentru serviciile sale, Rusu primea la fiecare fraudă făcută un procent de 30-35%, spun procurorii DIICOT.

Aceştia postau în mediul on line pe diferite site-uri cu profil de comerţ în mediul virtual gen Amazon, E-bay, etc. sau în ziare din tara respectivă oferte privind vânzarea unor bunuri, respectiv telefoane mobile, console, televizoare, tablete, autoturisme, tractoare, etc., bunuri care în realitate nu le deţin, solicitând preţuri sub preţul pieţii. Autorii îşi creează adrese de poştă electronică introducând date fictive .

Anunţul avea următorul conţinut: „Vând (marca utilajului, preţul, descrierea sumară). Informaţii suplimentare la numerele 0373/781781 sau (un alt nr. de telefon mobil ce diferă de la caz la caz) între orele 10.00-20.00. Menţionez că tractorul nu se află în România (sau localitatea în care s-a postat anunţul) şi se aduce doar la comandă. Acceptăm plata şi în rate. Asigurăm transport contracost până la client. Preţul este fix fiind la promoţie”

Urmăriți B1TV.ro și pe
`