OMS: 80 de cazuri de variola maimuței confirmate în 11 țări și 50 de suspiciuni. Experții avertizează asupra riscului de răspândire a virusului

OMS: 80 de cazuri de variola maimuței confirmate în 11 țări și 50 de suspiciuni. Experții avertizează asupra riscului de răspândire a virusului
Sursa Foto: Pixabay

Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), aproximativ 80 de cazuri de variola maimuței au fost confirmate până în prezent în 11 țări, iar alte 50 sunt suspecte. Experții s-au reunit de urgență pentru a lua măsuri împotriva virusului și avertizează că ar putea ieși la iveală tot mai multe cazuri.

În această săptămână, cazurile înregistrate în țările europene au crescut semnificativ, printre acestea numărându-se Franța, Spania, Marea Britanie, Suedia, Italia sau Portugalia.

OMS: Reuniune de urgență pentru a discuta riscurile de infectare a virusului

Vineri seară, experții OMS s-au reunit de urgență pentru a analiza amenințarea pe care variola maimuței o reprezintă pentru sănătatea globală, potrivit libertatea.ro.

După reuniune, reprezentanții insituției au emis un comunicat, îndemnând oamenii să se informeze din surse sigure în legătură cu acest virus.

„OMS lucrează cu țările afectate și cu alții pentru a extinde supravegherea bolilor pentru a găsi și sprijini persoanele care ar putea fi afectate și pentru a oferi îndrumări cu privire la modul de gestionare a bolii. Continuăm să convocăm întâlniri de experți și grupuri de consultanță tehnică (cum ar fi întâlnirea de astăzi a Grupului de consultanță strategică și tehnică privind pericolele infecțioase cu potențial de pandemie și epidemie [STAG-IH]) pentru a împărtăși informații despre boală și strategiile de răspuns”, a informat OMS, într-un comunicat.

Care sunt simptomele variolei maimuței?

Primele simptome care apar în cazul infectării cu variola maimuței includ febră, dureri de cap, dureri musculare și de spate, ganglioni limfatici umflați, frisoane și epuizare, potrivit UKHSA. Ulterior, se poate dezvolta și o erupție cutanată, care își schimbă aspectul în funcție de etape.

Potrivit NHS, boala este răspândită în principal de animalele sălbatice în părți din vestul sau centrul Africii, iar riscul răspândire în Marea Britanie este foarte scăzut. Infecția a fost descoperită pentru prima dată în 1958, când au apărut focare ale unei boli asemănătoare variolei la maimuțele izolate pentru cercetare. Primul caz la om a fost înregistrat în 1970.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
22:09 - Decorațiunile de Crăciun care ne pot pune viața în pericol. Riscurile sunt mai mari la copii și animalele de companie
22:05 - Ionel Bogdan (PNL), replică pentru Călin Georgescu după decizia de aderare la Schengen: Doar vine cu tot felul de teoriii pe care le vinde pe ici, pe colo, fără să știe cu adevărat realitatea și ce se întâmplă cu adevărat în mediul rural (VIDEO)
21:53 - Tânără plimbată în lesă în cadrul unei gale în care bărbați luptă cu femei. Organizatorul: „Păi așa am făcut și eu cu soția, toate iubitele mele” / Fata: „Nu m-am simțit înjosită deloc”
21:41 - Bogdan Paraschiv, după aderarea deplină a României la Schengen: Ar trebui să se pună pe umerii Guvernului României o presiune mai mare prin asumarea unor investiții și mai mari în rețeaua de autostrăzi necesară (VIDEO)
21:34 - Accident grav la ieșirea din Ploiești. Nouă persoane au ajuns la spital
21:29 - Alimentele nesănătoase, interzise în unitățile de învățământ. Ce au și ce nu au voie elevii să mănânce
21:11 - Județul care va primi tilul de Regiune Gastronomică a Europei din 2027. Ce preparate au cucerit jurații
21:08 - Bonusul de Crăciun. Vești bune pentru acești angajați din România. Câţi bani vor primi la final de an
21:07 - S-a câștigat marele premiu la Loto 6/49, de peste 100.000 de euro. De unde a fost cumpărat biletul norocos și cât a costat
20:55 - Radu Miruță (USR): Noi suntem foarte atenți să ne convingem dacă cu adevărat se dorește, în acest proiect de coaliție, să se schimbe modul în care s-au condus lucrurile în România (VIDEO)