Patriarhul Daniel, decorat de Klaus Iohannis. Mesajul liderului BOR pentru comunitatea românească din diaspora

Patriarhul Daniel, decorat de Klaus Iohannis. Mesajul liderului BOR pentru comunitatea românească din diaspora
Patriarhul Daniel

Patriarhul Daniel a susținut o scurtă declarație după ce a primit decorația din partea lui Klaus Iohannis, joi, 22 iulie. Evenimentul a avut loc la Administrația Prezidențială, în ziua în care liderul BOR a împlinit vârsta de 70 de ani.

Reprezentantul BOR i-a mulțumit președintelui pentru decorație și a spus că este o onoare nu doar pentru el, ci pentru Biserica Ortodoxă Română în totalitate.

„Primim această decorație în semn de apreciere nu doar a activităților noastre, ca patriarhi, ci și ca o onoare pentru întreaga Biserică Ortodoxă Română. Și aceasta, mai ales, în anul dedicat de către Sfântul Sinod al BOR, pastorații românilor din afara României. Avem cea mai mare diasporă română din istoria poporului român, care este o șansă, dar și o provocare și de aceea eforturile pe care le-am făcut alături de stat, ca să ținem în comuniunea românească pe acești fii și fiice ale patriei noastre care din varii motive, lucrează sau studiază în afara hotarelor țării noastre.

Vă mulțumim pentru aprecierile la adresa Bisericii Ortodoxe Române (…) Cultele sunt parteneri sociali ai statului român (…) La nivelul manifestării credinței este o liberate pentru cooperare și pentru armonie și pace între toți cetățenii României și între românii de pretutindeni”, a declarat Patriarhul Daniel.

Patriarhul Daniel a primit cea mai înaltă decorație a statului român, Ordinul Național Steaua României în grad de colan.