Prefectul Capitalei a declarat stare de alertă în Sectorul 1 din cauza gunoiului

Prefectul Capitalei a declarat stare de alertă în Sectorul 1 din cauza gunoiului
foto: Pixabay

Prefectul Alin Stoica a declarat, vineri, stare de alertă în Sectorul 1 al Capitalei din cauza gunoaielor pe o perioadă de 30 de zile, începând de la miezul nopții. Oficialul fusese la un pas să ia o decizie similară în iunie, însă la acel moment s-a găsit o soluție alternativă pentru deblocarea situației.

Diferendul comercial nu va fi rezolvat prin declararea stării de alertă în Sectorul 1 din cauza Gunoiului, spunea Alin Stoica

„S-au schimbat lucrurile, atunci discuția era despre deșeurile menajere, și anume acele deșeuri care sunt produse în gospodărie și care sunt puse în tomberon și preluate. Pentru acea situație, blocajul era la sortator, acea situație a fost deblocată prin găsirea unui bypass, adică primăria plătește și acum direct sortatorului aceste deșeuri menajere, ele sunt ridicate și acea situație a fost rezolvată. Acum, discuția este pentru deșeurile de pe stradă, deșeurile stradale, fie abandonate de cetățeni, fie cele din coșurile de gunoi, pe care prestatorul trebuie să le ia, să le ducă, evident, la reciclare sau la depozitare și primăria le plătește, din câte înțeleg”, afirma Alin Stoica.

Diferendul comercial, explica prefectul Capitalei, nu va fi rezolvat prin declararea stării de alertă.

„Blocajul este o neînțelegere între prestator și autoritatea publică locală, primăria spune că plătește aceste deșeuri, ceea ce nu se înțelege asupra prețului corect este serviciul de măturare, spălare, salubrizare stradală, iar prestatorul spune că nu este plătit corespunzător pentru toate serviciile pe care le face. Acest diferend comercial nu va putea fi rezolvat chiar dacă va exista declarată o stare de alertă pe o perioadă limitată de timp pentru evacuarea tuturor deșeurilor care pun în pericol siguranța cetățenilor sau sănătatea lor, acest lucru nu va rezolva diferendul comercial”, adăuga Alin Stoica.

Ultima oră
19:29 - Mirel Rădoi a anunțat stranierii pentru meciurile cu Germania și Armenia
19:22 - Asztalos Csaba (CNCD): Certificatul verde COVID în sine nu are elemente de discriminare, dar e important ca aceste restricții, în intepretarea mea, să fie adoptate prin lege, nu prin acte administrative (VIDEO)
18:59 - Activiștii de mediu, bătuți și umiliți de mafia lemnului. Infractorii i-au dezbrăcat la pielea goală (VIDEO)
18:58 - Mihai Dragolea, jurnalistul bătut când documenta mafia pădurilor: S-au năpustit asupra noastră cu topoare și bâte. Să ataci așa în 2021 înseamnă că ai foarte mult furt de acoperit în spate și ai de pierdut sume enorme (VIDEO)
18:05 - Probleme la Centrala Nucleară de la Cernavodă. Anunțul Nuclearelectrica
18:03 - Guvernul a aprobat lista restricțiilor pentru persoanele nevaccinate anti-COVID-19 / Certificatul verde, obligatoriu la spectacole, cinema, nunți, botezuri dacă incidența sare de 3 la mie
17:47 - Primul oraş din România care revine în scenariul roșu din cauza infectărilor cu coronavirus
17:31 - Decizie controversată a unui primar USR-PLUS: Festival cu specific german, în loc de zilele municipiului. „Va fi adresat tuturor, indiferent de gen”
17:23 - Zeci de ONG-uri cer anchetă transparentă în cazul jurnaliștilor și activistului de mediu bătuți într-o pădure din Suceava / Mafia lemnului lucrează nestingherită în fieful lui Gheorghe Flutur, om cu influență din #echipacâștigătoare
16:53 - Acuzații de fraudă la alegerile din USR-PLUS. Se solicită suspendarea procedurii