Previziuni meteorologice ÎNTUNECATE: Ce fenomene ne aşteaptă după ciclonul polar

Previziuni meteorologice ÎNTUNECATE: Ce fenomene ne aşteaptă după ciclonul polar

Meteorologii preconizează că în următoarea perioadă vom avea parte de fenomene extreme.

Astfel, după ninsoarea și gerul din martie, ar urma o perioada extrem de secetoasă.

„Că le numim schimbări, că le numim modificări, variații climatice, până la urmă mesajul este același: am intrat într-o perioada în care fenomenele severe sunt tot mai frecvente și cu amplitudine tot mai mare”, a explicat meteorologul Florinela Georgescu.

Specialiștii semnalează că pe toate cele trei luni de iarnă în sudul țării nu au fost manifestări de iarnă, deci nu a fost strat consistent de zăpadă.

De asemenea, meteorologii precizează că vara va avea temperaturi foarte mari, fiind totuşi ceva normal în a două parte a acestui secol, în condițiile în care modifică structura anotimpurilor.

Ultima oră
22:34 - Grindină și furtuni puternice în Galați și în Brăila. Zeci de copaci au distrus autoturisme, vântul a smuls acoperișul unui bloc și l-a aruncat pe o mașină
22:16 - Sorin Cîmpeanu, despre schimbările în structura anului școlar: Voi susține nevoia de extindere a perioadei de cursuri (VIDEO)
21:58 - Dezastru la Titularizare. Sorin Cîmpeanu: Am avut 34.000 de candidați, doar 11.000 au luat peste 7. Au fost 15 note de 1. Avem probleme și cu profesorii corectori – 97% din note au fost schimbate după contestații (VIDEO)
21:56 - Profesorii, a doua cea mai vaccinată categorie profesională. Sorin Cîmpeanu, precizări cu privire la testarea periodică a cadrelor didactice (VIDEO)
21:35 - În ce condiții ar putea fi vaccinați anti-COVID elevii, la școală. Precizările ministrului Sorin Cîmpeanu (VIDEO)
21:31 - Cazul românului reținut în Cipru. MAE: Instanța a pronunțat o pedeapsă privativă de libertate pentru încălcarea embargoului impus pentru partea de nord a Republicii. Decizia nu e definitivă
21:22 - Sorin Cîmpeanu, despre testarea elevilor în școli: Există 5.000 de teste la nivelul fiecărui județ, ce vor putea fi folosite în cazul în care apar simptome
21:14 - Sorin Cîmpeanu: „Sunt convins că școala va începe pe 13 septembrie, cu prezență fizică. Am dreptul să-mi manifest acest optimism”. Pe ce se bazează ministrul Educației
21:03 - Emilian Imbri, despre medicii care nu se vaccinează anti-COVID: Nu înțeleg ce caută în meseria asta. Îi rog să se vaccineze pentru a demonstra că au ajuns la un nivel intelectual! (VIDEO)
20:51 - Controalele pe litoral se intensifică, după creșterea incidenței cazurilor de COVID-19 în județul Constanța