Cum a răspuns soldatul rus judecat în Ucraina când a fost întrebat de ce a ucis un civil pe bicicletă

Cum a răspuns soldatul rus judecat în Ucraina când a fost întrebat de ce a ucis un civil pe bicicletă
Foto: Bestimage / WALTER / BESTIMAGE

Procesul soldatului rus acuzat că a împușcat mortal un civil în Ucraina a fost reluat. Miercuri, Vadim Șișimarin, în vârstă de 21 de ani a pledat vinovat. Procesul a fost, însă, amânat din cauza unui număr prea mare al reprezentanților presei.

Soția bărbatului de 62 de ani, împușcat în timp ce mergea pe bicicletă, a depus joi mărturie în fața instanței. Femeia a menționat că bărbatul era șofer de tractor și nu deținuse niciodată arme, iar, în timp ce se deplasa pe bicicletă, era îmbrăcat în haine de civil.

„Pierderea soțului meu este o tragedie. Era totul pentru mine. Era cel care mă proteja”, a spus Katerina Șelipova.

Șișmarin și-a schimbat mărturia despre momentul comiterii crimei: „Inițial am refuzat, dar am primit ordin”, a spus acesta în rusă, potrivit The Guardian.

Soldatul a pledat vinovat în faţa tribunalului districtului Solomiansky din Kiev, în legătură cu moartea unui bărbat de 62 de ani, la 28 februarie, în nord-estul Ucrainei. El riscă închisoare pe viață, fiind acuzat de crime de război şi omor premeditat.

„Înţelege acuzaţiile împotriva lui”, a declarat pentru AFP avocatul său, Viktor Ovsiannikov, fără a-şi dezvălui strategia de apărare.

Urmăriți B1TV.ro și pe