Rabla pentru electrocasnice: Bugetul din a treia etapă, epuizat într-un minut / Tanczos Barna: Problema e că oamenii nu valorifică voucherele. Vom analiza motivele (VIDEO)

Rabla pentru electrocasnice: Bugetul din a treia etapă, epuizat într-un minut / Tanczos Barna: Problema e că oamenii nu valorifică voucherele. Vom analiza motivele (VIDEO)
Foto: Tanczos Barna / Facebook

Toate cele 20.700 de vouchere alocate pentru aparate de aer condiţionat, uscătoare de rufe şi aspiratoare, în cea de-a treia etapă a programului Rabla pentru Electrocasnice, au fost date în mai puțin de un minut.

Interesul pentru rezervarea acestor tichete este mare, a declarat ministrul Mediului, Tanczos Barna (UDMR), problema este că ele nu sunt valorificate apoi și transformate în produse. În prima etapă, de exemplu, au fost alocate 35.000 de vouchere, dar au fost valorificate doar 16.000 și mai sunt 2 – 3 zile până când expiră termenul.

Declarațiile au fost făcute în cadrul Știrilor B1 TV, prezentate de Irina Petraru.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Tanczos Barna, despre programul Rabla pentru Electrocasnice

„Interesul e din ce în ce mai mare. Elementul pozitiv al acestei zile este că nu au fost probleme cu sistemul informatic. Au fost alocate 20.700 de vouchere, ele acoreperă cele trei categorii de aparatură electrocasnică: aparate de aer condiționat, uscătoarele de rufe și aspiratoarele.

Foarte interesant este că, în ciuda interesului deosebit manifestat în primele două etape, valorificarea voucherelor pentru care lumea stă la coadă și încearcă în aceste 1 – 5 minute să le obțină nu sunt transformate în achiziție de aparatură electrocasnică.

Azi, față de cele 35.000 de vouchere alocate în prima etapă, acum două săptămâni, doar 16.000 au fost valorificate și mai sunt doar 2 – 3 zile în care oamenii pot cumpăra mașinile de spălat rufe / vase și frigiderele. Deci există un interes uriaș în momentul alocării voucherelor, apoi ele nu sunt valorificate la magazine. Vom analiza motivele”, a declarat ministrul Tanczos Barna.

Cum își explică ministrul Mediului că voucherele din program nu sunt valorificate

„Trebuie să îmbunătățim programul. Există un semn de întrebare, din punctul meu de vedere. Cred că mulți se așteaptă să cumpere orice fel de aparatură electrocasnică, dar noi finanțăm doar acele aparate care reduc consumul în gospodărie, cele care sunt eficiente energetic Acesta este scopul programului!”, a continuat ministrul.

Tanczos Barna a spus că e exclus ca voucherele care nu au fost valorificate până acum să fi fost scoase la vânzare pe piața neagră: „În niciun caz, că noi am monitorizat aceste vânzări. Ele sunt deja trimise la organele de anchetă. Nu se valorifică într-un asemenea procent.

Ministrul Mediului a mai afirmat că, probabil, în primul trimestru din 2022 va fi aprobat un nou program Rabla pentru electrocasnice care, anul viitor, va avea tot două etape.

Urmăriți B1TV.ro și pe