RISE Project, despre averea lui Alexandru Cumpănașu: Are o parte din bani de la compania care îmbuteliază Borsec, condusă de peste un deceniu de câțiva ofițeri de spionaj

RISE Project, despre averea lui Alexandru Cumpănașu: Are o parte din bani de la compania care îmbuteliază Borsec, condusă de peste un deceniu de câțiva ofițeri de spionaj

Alexandru Cumpănașu a devenit, oficial, candidat la alegerile prezidențiale și imediat ce candidatura sa a fost aprobată, Biroul Electoral Central a publicat declarația de avere a acestuia, de unde reiese că familia Cumpănașu deține o avere impresionantă.

Doar în anul 2018, familia lui Alexandru Cumpănașu a câștigat peste 1,6 milioane de lei, și deține șapte vile și apartamente, trei terenuri intravilane. Iar, între timp, ies la iveală noi informații despre averea acestuia.

BOMBĂ MONDENĂ! MĂDĂLINA GHENEA, PE FELIE CU CELEBRUL MILIONAR! I-A PUS MÂNA PE… (GALERIE FOTO)

Jurnaliștii de la RISE Project dezvăluie, într-o postare pe Facebook, că ”din cei 29.000 de euro pe lună, câștigați împreună cu soția sa anul trecut – 3000 euro provin de la compania care îmbuteliază Borsec (Romaqua Grup), condusă de peste un deceniu de câțiva ofițeri de spionaj”.

Lista începe cu generalul (r) Constantin Rotaru, fost director adjunct al Serviciului de Informații Externe (1999 – 2005). Înainte de 1989, a lucrat la informații economice, iar în anii ’90 a condus Grivco International, societatea lui Dan Voiculescu. Rotaru administrează Romaqua Group din 2005.

DOAMNE, DUMNEZEULE! BIANCA DRĂGUȘANU, SNOPITĂ ÎN BĂTAIE ! VICTOR SLAV E ÎN STARE DE ȘOC! IMAGINI DE COȘMAR (GALERIE FOTO)

La mijlocul anilor 2000 a început să lucreze la Romaqua Group și generalul (r) SIE Ioan Păun. În perioada în care Adrian Năstase era premier, Păun era consul general la Hong- Kong și a supravegheat trimiterea în ţară a unor bunuri în valoare de 611.000 de euro destinate familiei Năstase, ulterior devenind martor în dosarul „Zambaccian”.

Păun a fost reprezentat în dosarul lui Năstase de avocatul Adrian Vilău, la rândul său fost administrator al Romaqua. Vilău a fost colaborator al Securității și este finul lui Ioan Talpeș, al doilea director SIE din anii ’90.

RISE Project vorbește și despre generalul (r) SIE Emilian Ivan care, timp de doi ani, a fost angajat la divizia de cafea a Romaqua Group. Anterior a lucrat la informații economice în subordinea generalului Rotaru.

Ultimul pe listă este Octavian Creţu, patronul Romaqua Group. Despre Creţu se știe că le-a oferit procurorilor înregistrarea unei discuţii purtate cu Adrian Năstase în 2006, din care reieșea că Năstase îl şantaja pe Creţu cu dezvăluirea calității de ofițer a lui Păun.

RISE Project, despre averea lui Alexandru Cumpănașu

Urmăriți B1TV.ro și pe
`