Sorin Cîmpeanu dă asigurări că elevii vor avea manualele pe bănci la începutul anului şcolar (VIDEO)

Sorin Cîmpeanu dă asigurări că elevii vor avea manualele pe bănci la începutul anului şcolar (VIDEO)
Foto simbol: Pixabay

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a declarat, marți, că au fost lansate comenzile pentru manualele şcolare și a primit asigurări că nu vor exista întârzieri în livrarea acestora. Cîmpeanu a mai spus că noul an școlar va începe în data de 13 septembrie, cu prezența fizică a elevilor în clase.

Sorin Cîmpeanu, despre manualele școlare

„Sunt deja lansate comenzile pentru manualele şcolare şi nu există, cred eu, motiv de întârziere pentru ca elevii să nu aibă manualele, prezenţa fiind fizică.

Eu am primit asigurări şi, la rândul meu, vi le ofer, că nu vor exista întârzieri cu privire la disponibilitatea manualelor, la începutul anului şcolar”, a insistat ministrul Sorin Cîmpeanu.

Precizările vin în contextul în care, în ultimii ani, au existat serioase probleme cu livrarea la timp a manualelor școlare. Elevii mai multor clase nu au primit încă de la început manuale pentru diverse materii.

Cîmpeanu a mai ținut să precizeze că în școli sunt respectate regulile sanitare anti-COVID mai riguros decât în orice alte locuri, cu excepția unităților sanitare: „Mă pronunț cât se poate de clar în favoarea deschiderii școlii fără scenarii, pentru toți elevii. Am dreptul să îmi exprim acest optimism”.